Τμ. Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας

Στόχοι μας... οι Ανάγκες σας

Καινοτομικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ενεργειακές & Περιβαλλοντικές Επενδύσεις»

 

ΚαινοτομικόΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

«Ενεργειακές & Περιβαλλοντικές Επενδύσεις»

Έβδομος Κύκλος

Τα πεδία της ενέργειας και του περιβάλλοντος αποτελούν τους πλέον δυναμικούς τομείς, με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, προοπτικές που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται στη χώρα μας, στην οποία υπάρχει τελευταία ιδιαίτερα μεγάλη δραστηριότητα σε σύγχρονες ενεργειακές και περιβαλλοντικές επενδύσεις. Τα πεδία αυτά είναι σύνθετα και έχουν ανάγκη από στελέχη με ευρύ προσανατολισμό και σύνθεση γνώσης και εμπειρίας τόσο σε θέματα ενεργειακών και περιβαλλοντικών τεχνολογιών, όσο και σε καίριους άλλους τομείς όπως η οικονομία, η επιχειρηματικότητα και η νομοθεσία.

Στα πλαίσια αυτά υλοποιείται ο Έβδομος Κύκλος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις» από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα ΦΕΚ 1359/2014, Τεύχος Β). Η καινοτομικότητα και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ΠΜΣ είναι ότι εκτείνεται ταυτόχρονα και στους τρεις άξονες που συνθέτουν την ολοκληρωμένη γνώση στην Ενέργεια και το Περιβάλλον,

  • την Τεχνολογία
  • την Τεχνικοοικονομική ανάλυση και αξιολόγηση και
  • τις Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

και

ενθαρρύνει και υποστηρίζει τη δραστηριοποίηση των φοιτητών του στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας στα θέματα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Η καινοτομικότητα του μεταπτυχιακού επίσης έγκειται στην ανάπτυξη συνεργασίας και τη συνεχή αλληλεπίδραση του με εταιρείες και φορείς. Οι επισκέψεις των φοιτητών μας σε ενεργειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις (αιολικά – ηλιακά πάρκα, μονάδες πετρελαιοειδών, μονάδες ανακύκλωσης), σε σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες, σε τμήματα προώθησης ενεργειακών και περιβαλλοντικών επενδύσεων τραπεζών περιλαμβάνουν τη συστηματική ανάλυση τεχνικών και επιχειρηματικών στοιχείων.

Επίσης ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αποτελεί η ένταξη στο ΠΜΣ της παρακολούθησης – ως μέρος του προγράμματος – εντατικών εξειδικευμένων προγραμμάτων  (shortintensivecourses) σε θέματα αιχμής, όπως αυτά των εξελίξεων των ενεργειακών τεχνολογιών, των καίριων περιβαλλοντικών θεμάτων, της χρηματοδότησης και υλοποίησης ενεργειακών και περιβαλλοντικών έργων.

Αναγνωρίζοντας ότι οι επιχειρήσεις, που θα μετατρέψουν τις παγκόσμιες οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις σε ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, θα είναι σε καλύτερη θέση για μακροπρόθεσμη επιτυχία, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών εστιάζει σε θέματα αιχμής όπως τη διαχείριση και εξεύρεση υδάτινων πόρων, την επιχειρηματικότητα στην ανακύκλωση / επαναχρησιμοποίηση υλικών και πόρων και τις τάσεις και εξελίξεις στην περιβαλλοντική προστασία.

Πληροφορίες σχετικά με το ΠΜΣ:

https://mbaenergy.gr/anakoinosi-7ou-kyklou-pms-energeiakes-kai-perivallontikes-ependyseis/


Η Εκδήλωση Ενδιαφέροντος και οι Αιτήσεις για τον Έβδομο Κύκλο του ΠΜΣ γίνεται έως:

09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ü  Αν είστε εργαζόμενος – στέλεχος της αγοράς και θέλετε να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε με νέες δυνατότητες και ευκαιρίες τις επαγγελματικές σας προοπτικές στα πεδία της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος,

ü  Αν είστε απόφοιτος ΑΕΙ πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης της Ελλάδας και αντιστοίχων Ιδρυμάτων του εξωτερικού (θετικής, τεχνολογικής, οικονομικής, διοικητικής και νομικής σχολής) και ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε επιστημονική/επαγγελματική εξειδίκευση σε θέματα ενεργειακών και περιβαλλοντικών επενδύσεων και τεχνογνωσία στις αντίστοιχες επιχειρηματικές δραστηριότητες,

ü  Αν είστε απόφοιτος ΑΕΙ που επιθυμείτε να προσανατολιστείτε και να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά στα πεδία αυτά,

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα: 210-5381493, 210-5381020,Φαξ: 210-5381493, 210-5381467

(Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00-18:00 και Σάββατο, 09:00-14:00)

Εmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

και  να συμπληρώσετε την Αίτηση Συμμετοχήςσας στο ΠΜΣ.

 

Joomla 1.5 Template: by JoomlaShack
Template Upgrade by Joomla Visually