Γραφείο Διασύνδεσης Δ.Α.ΣΤΑ Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.

Στόχοι μας... οι Ανάγκες σας

Ανακοινώσεις Εκδηλώσεων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 2o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΟΛΟΣ 1-3 ΔΕΚ 2017

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
Θα ήταν τιμή μας η συμμετοχή σας στη μεγάλη συνάντηση της Επιστημονικής Κοινότητας με την Πολιτιστική μας Κληρονομιά !
Στο μεγάλο 
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ .
 
Πέρα από τη δική σας ενημέρωση ,που τη θεωρούμε πρωταρχική,
σας παρακαλούμε θερμά , 
να προωθήσετε την παρούσα πρόσκληση και σε συνεργάτες ή φίλους σας , οι οποίοι ενδεχόμενα να θέλουν και αυτοί να συμμετάσχουν στο σημαντικό για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά , Συνέδριο , όπου θα βρεθούν όλοι οι επιστήμονες ,που με οποιονδήποτε τρόπο , εμπλέκονται στη μεγάλη υπόθεση της διάσωσης , συντήρησης ,ψηφιοποίησης και ανάδειξης της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ .
 
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ  ΕΔΩ
--

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ -EUROMED 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ,ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΒΟΛΟΣ , 1-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017-

Υπό την Αιγίδα

του

Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως,

του  Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ,

του Υπουργείου Τουρισμού και της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα

 

 

 ΚΤΙΡΙΟ "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ " ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  http://euromed2017.eu/

ΤΗΛΕΦ. +30-6974-881944 - Κων . ΣΚΡΙΑΠΑΣ-ΔΙΚΤΥΟ 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" 

Με Εκτίμηση 

 ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΟ "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"


Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

 

ΜΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ -ΚΥΠΡΟΣ,  ΘΕΟΔ.ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ,ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΑΛΗΣ-ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ , ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ ΟΜ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΡΙΑΠΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ  -ΕΛΛΑΔΑ

*/Athens Digital Arts Festival | Open Call | SINGULARITY NOW

 

SINGULARITYNOW

Ιστορίες από τον Ορίζοντα Γεγονότων

Ορίζοντας γεγονότων, η νοητή επιφάνεια μιας μαύρης τρύπας, εκεί όπου η βαρύτητα καμπυλώνει τον χωροχρόνο τόσο, που δεν υπάρχει περίπτωση διαφυγής ούτε καν από το ίδιο το φως. Στον πυρήνα του, βρίσκεται το σημείο μηδέν, το singularity, εκεί που ο χώρος και ο χρόνος καταλύονται και είναι άγνωστο το τι συμβαίνει. Σκουληκότρυπα? κατάλυση των πάντων? δημιουργία ενός νέου κόσμου μέσω λευκής οπής?

Όταν κάτι περάσει τον ορίζοντα γεγονότων, όλοι οι φυσικοί νόμοι διαστρεβλώνονται ενώ η βαρυτική έλξη είναι τέτοια που αναπόφευκτα καταλήγει στο singularityκαι από εκεί...

Singularity,είναι μια έννοια που ορίζεται διαφορετικά σε κάθε τομέα των επιστημών παρ ότι, κάθε ορισμός της διατηρεί σύνδεση προς την έννοια. Στα μαθηματικά είναι το σημείο που μια λειτουργία, μια εξίσωση ή μια επιφάνεια εκφυλίζεται ή αποκλίνει προς το άπειρο, αλλάζει φύση, και συνεπώς είναι αδύνατο να οριστεί. Στη φυσική είναι ο πυρήνας της μαύρης τρύπας, αλλά και η κατάσταση ακριβώς πριν το BigBang, το σημείο μηδέν του χρόνου και του χώρου όπου τα πάντα βρίσκονται συμπιεσμένα σε μηδενικές διαστάσεις, καθιστώντας άπειρη την πυκνότητα τους. Στη μηχανολογία, είναι η διαμόρφωση μιας μηχανής με τρόπο που η συμπεριφορά της δεν μπορεί να οριστεί, και οι φυσικές μεταβλητές που εμπλέκονται γίνονται μη καθοριστικές ή άπειρες. Στην τεχνολογία, είναι ένα σενάριο στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνά τον άνθρωπο, η τεχνολογική εξέλιξη γίνεται άπειρη και το αποτέλεσμα αυτής είναι άγνωστο.

Είναι σαφές ότι το singularity σχετίζεται με τον απειρισμό, το άγνωστο αλλά και την απαρχή των συμπάντων, φυσικών αλλά και εννοιολογικών, πως όμως αυτό συνδέεται με την τέχνη και την τεχνολογία?  

Κάθε σύμπαν, ξεκινά να υπάρχει συναρτήσει του χρόνου, ενώ η αντίληψη του χρόνου εν τη γενέσει συνδέεται με τη δημιουργία και την τεχνικότητα. Στονμύθο του Προμηθέα, αντιλαμβανόμαστε ως singularity, τη χειρονομία του δημιουργού να δώσει τη φωτιά στο ανθρώπινο είδος, μεταλαμπαδεύοντας με αυτόν τον τρόπο τη γνώση στο δημιούργημα και δίνοντάς του τη δυνατότητα να δημιουργήσει από μόνο του. Σαν συνέπεια έρχεται το βάσανο του δημιουργού αλλά και πρωτοεμφανίζεται ο χρόνος στην κυκλική τιμωρία, που μπορεί να θεωρηθεί πρώτη καταγραφή κύκλου του ρολογιού. Επιπροσθέτως, η φωτιά, σύμβολο ταυτόχρονα της φώτισης και της τεχνικότητας, αποτελεί το πρωταρχικό μέσο για την ανάπτυξη όλων των "τεχνών". Η έλευση της σηματοδοτεί την αρχή της συνειδητότητας άρα και της αντίληψης του χρόνου καθώς και την ανάπτυξη των καλών τεχνών και της τεχνολογίας, που οδήγησαν στον πολιτισμό και την κουλτούρα, μέσων καταγραφής τού χρόνου. Έτσι η τεχνολογία και η τέχνη σαν παράγωγα του singularity και όργανα του χρόνου αποτελούν βασικά στοιχεία για την αρχή του κόσμου, πιθανόν και για το τέλος αυτού.

H μετεξέλιξη του δώρου του Προμηθέα, σήμερα παίρνει σιγά σιγά τα ηνία από τον δημιουργό της, "εκφυλίζεται" τείνοντας να αλλάξει τη φύση του, καθιστώντας μας μάρτυρες ενός επερχόμενου τεχνολογικού singularity, με όποια από της άπειρες μορφές μπορεί αυτό να πάρει. Η συνεχής ανάπτυξη της ρομποτικής, του ΑΙ, της βιοτεχνολογίας, της βιομίμισης, της νανοτεχνολογίας του quantumcomputing και της τεχνολογίας διαστήματος, φλερτάρει με το να ξεπεράσει τον άνθρωπο, κάνοντας σαφή στο παρατηρητή την εισαγωγή μας σε έναν "ορίζοντα γεγονότων" όπου κάνεις δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Συνένωση του ανθρώπου με τη μηχανή ή υποδούλωση της ανθρωπότητας? το upload του εγκεφάλου και πέρασμα στην αθανασία ή παύση του ανθρώπινου είδους? Πρόοδος ή Αναχρονισμός? Φουτουρισμός ή Αρχαϊσμός ? Φυσική ή Μεταφυσική? Ουτοπία ή Δυστοπία? Αρχή ή Τέλος?

Κατόπιν αυτής της διαπίστωσης, το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας,AthensDigitalArtsFestival, καλεί τον κόσμο των τεχνών αλλά και της τεχνολογίας, να υποβάλλουν έργα αλλά και επιτεύγματα τα οποία σκιαγραφούν, σχολιάζουν, προβλέπουν, ή καθορίζουν το επερχόμενο singularity, τον ρολό του ανθρώπου σε αυτή τη νέα εποχή, τον ρόλο και τη μορφή της τέχνης αλλά και της τεχνολογίας σε αυτή, ώστε να συνθέσει το περιεχόμενο της φετινής 14ης διοργάνωσης που θα λάβει χώρα τον Μάιο του 2018.

Εσείς θα μας διηγηθείτε τις ιστορίες σας από τον ορίζοντα γεγονότων...?

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων στο www.adaf.gr.

Πρόσκληση στο Ευρωπαϊκό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Μιλώντας για τις Ευρωπαϊκές Αξίες και τα δικαιώματα του Πολίτη σε Πολυ-πολιτισμικά Σχολεία», Αθήνα 4 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

To Σάββατο, στις 4 Νοεμβρίου 2017, θα διεξαχθεί στη Αθήνα σεμινάριο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Επιμορφωτικού Προγράμματος «Μιλώντας για τις Ευρωπαϊκές Αξίες και τα δικαιώματα του Πολίτη σε Πολυ-πολιτισμικά Σχολεία» (Promoting European Values and Citizenship in Multicultural Classrooms), στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Αθήνα (Πολυγνώτου 2 και Διοσκούρων, Πλάκα, Αθήνα 105 55).

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες επιμόρφωση και υψηλής ποιότητας κατάρτιση σε σύγχρονες τεχνικές, σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και σε επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τις προκλήσεις των νέων ως Ευρωπαίων πολιτών σε πολύ-πολιτισμικές τάξεις. Η εκπαίδευση θα γίνει από Καθηγητές Πανεπιστημίου και παιδαγωγούς με αποδεδειγμένη εμπειρία σε ευρωπαϊκά θέματα.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα θα είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Από το Πρόγραμμα καλύπτονται, επίσης πρωινό, καφές και μεσημεριανό γεύμα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμπληρωμένη σε ηλεκτρονική μορφή, συνοδευόμενη από μια βεβαίωση από τον Δ/ντη του σχολείου ότι σε αυτό φοιτούν αλλοδαποί μαθητές, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">jmcenter-athens@pspa.uoa.gr, μέχρι την  Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 στις 12.00.

 

Με εκτίμηση,

                             

EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ  JEAN MONNET

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΑΘΗΝΩΝ

 

Κλεομένους 22Α, 106 75 Αθήνα

Τηλ. 210  72 20 508, Fax: 210  3617711

----------------------------------------------------------

JEAN MONNET EUROPEAN CENTRE  OF EXCELLENCE

NATIONAL AND KAPODISTRIAN UNIVERSITY OF ATHENS

 

Κleomenous 22Α, 106 75 Athens

Τel:   +30 210  72 20 508, Fax: +30 210 3617711

 

 

11.11.2017 - Πρόσκληση 3η Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας / Einladung 3. Berufsbörse DSA

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει -σε συνεργασία με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών- την 3η «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας», στις 11 Νοεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Σκοπός της εκδήλωσης  είναι να φέρει σε επαφή υψηλού επιπέδου απόφοιτους, νεοεισερχόμενους στον επαγγελματικό στίβο, καθώς και υποψηφίους με εργασιακή εμπειρία, με ενδιαφερόμενες εταιρίες και ιδρύματα στην Ελλάδα και στο γερμανόφωνο εξωτερικό, ώστε να βοηθήσει με αυτό τον τρόπο, την είσοδό τους στον επαγγελματικό χώρο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, με διάφορες επιχειρήσεις στα περίπτερά τους, ενώ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις για την αγορά εργασίας και να λάβουν, σε ομάδες εργασίας (workshops), πρακτικές συμβουλές, που διευκολύνουν τη διαδικασία ανεύρεσης εργασίας και τον προσανατολισμό των υποψηφίων στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Πληροφορίες: Tηλ.: 210 6419025, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ιστοσελίδα: www.german-chamber.gr

Ενημερωτικό Δελτίο ΕΠΑνΕΚ 6/10/2017

Ενημέρωση ΕΠΑνΕΚ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." alt="Επικοινωνήστε με το ΕΠΑνΕΚ" target="_blank" /> Το ΕΠΑνΕΚ στο Facebook Το ΕΠΑνΕΚ στο Twitter Το ΕΠΑνΕΚ στο Linked In

Ενημερωτικό Δελτίο ΕΠΑνΕΚ 6/10/2017

Νέα και Ενδιαφέροντα

Ακόμη 5.891 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ
 
Η συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO στην Αργολίδα
 
Το μήνυμα αυτό εστάλη από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ, Μεσογείων 56, 11527 Αθήνα
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΠΑνΕΚ τηλεφωνικά στο 801-1136-300 τις ώρες 8.00 π.μ. μέχρι 7 μ.μ., ή This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση, πατήστε εδώ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..Joomla Tutorial by JoomlaShack.com
Template Upgrade by Joomla Visually