Γραφείο Διασύνδεσης Δ.Α.ΣΤΑ Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.

Στόχοι μας... οι Ανάγκες σας

Ανακοινώσεις Εκδηλώσεων

Θερινό Σχολείο "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ: Διατροφικά Οφέλη και Αξίες τους (MedFood2017)"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στο νέο Θερινό Σχολείο με τίτλο “Μεσογειακά Τρόφιμα: Διατροφικά Οφέλη και Αξίες τους (MedFood2017)” που διοργανώνεται στη Μύρινα Λήμνου, στο διάστημα 25-30 Ιουνίου 2017, από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Το Θερινό Σχολείο αποσκοπεί στην ανάδειξη των πολύπλευρων συνιστωσών που συνδιαμορφώνουν τη διατροφική αξία των μεσογειακών τροφίμων. Ένα πλήθος από διακριτές ή/και ετερόκλητες παραμέτρους (μεσογειακός χώρος, βιοποικιλότητα, τοπικά προϊόντα και παραγωγική διαδικασία, μεσογειακή διατροφή και υγεία του ανθρώπου) αποτελούν κομμάτια ενός διεπιστημονικού “παζλ” το οποίο στην πράξη προσδίδει μοναδική ποιότητα στα προϊόντα​ της Μεσογείου. Αποτελεί συνέχεια δύο προηγούμενων Θερινών Σχολείων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, των (α) Μεσογειακά Τρόφιμα και Διατροφική Αξία: Σύγχρονες Τάσεις στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής (MedFood 2012) και (β) Διατροφή και Βιοποικιλότητα ως εργαλεία του Ευ Ζην (NuBioEYZHN 2015) σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος.

 

Στο Θερινό Σχολείο θα διδάξουνπλήθος διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, εστιάζοντας σε κύριες θεματικές ενότητες:

-     Βιοτικοί Πόροι: Χρήσεις και Αξίες

-     Αγροτική Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

-     Διατροφική Αξία των Μεσογειακών Τροφίμων

-     Η Διατροφή στην Υπηρεσία της Υγείας του Ανθρώπου

 

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους εισηγητές του Θερινού Σχολείου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του:  https://summer-schools.aegean.gr/el/MedFood2017

 

 

Για τους συμμετέχοντες του Θερινού Σχολείου, πέρα από το εκπαιδευτικό υλικό, την εκδρομή και την πιστοποίηση παρακολούθησης (4 ECTS), τους παρέχεται:

-          πλήρης διατροφή (δωρεάν πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό)

-          ιδιαίτερα οικονομική διαμονή (δίπλα στο χώρο διδασκαλίας)

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://summer-schools.aegean.gr/MedFood2017/Facilities-Venue

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Θερινού Σχολείου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Λήξη των Εγγραφών: 31/05/2017 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

Οργανωτική Επιτροπή

 

MedFood2017

Summer School - Θερινό Σχολείο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ

SummerSchool- Θερινό Σχολείο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ

«Σχεδιασμός & Υλοποίηση Υβριδικών Ενεργειακών Λύσεων ΑΠΕ»

Τήλος, 25-30 Ιουνίου 2017

Η ερευνητική-επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, στα πλαίσια της μακρόχρονης και συνεχούς δραστηριοποίησής της στα σύγχρονα Ενεργειακά και Περιβαλλοντικά θέματα καθώς και της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου "TILOS" (HORIZON 2020), σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Πειραιά & Νήσων, διοργανώνει ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (SummerSchool) στην Τήλο με θέμα «ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΕ». Το συγκεκριμένο Θερινό Σχολείο έχει ως στόχο να παράσχει στους συμμετέχοντες εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες εφαρμογής πάνω στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σύγχρονων Υβριδικών Ενεργειακών Συστημάτων και στις εφαρμογές αυτών σε αυτόνομα δίκτυα μικρής και μεσαίας κλίμακας, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της διείσδυσης/συμβολής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ως αυτόνομες μονάδες παραγωγής, για όφελος των τοπικών κοινωνιών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Φορέας Υλοποίησης: Το Εργαστήριο (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) δραστηριοποιείται επιστημονικά και ερευνητικά στο συγκεκριμένο πεδίο από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 με σειρά Επιστημονικών Δημοσιεύσεων, Ερευνητικών Έργων και Προτάσεων Εφαρμογής προς την Πολιτεία (www.sealab.gr). Από τις αρχές του 2015, κυρίως στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου "TILOS" (HORIZON 2020), δόθηκε η ευκαιρία στο Προσωπικό του Εργαστηρίου να υλοποιήσει, σε συνεργασία με καταξιωμένους εθνικούς φορείς αλλά και εξειδικευμένους φορείς του εξωτερικού, ένα πρωτοποριακό Υβριδικό Ενεργειακό Σύστημα για το νησί της Τήλου (http://www.tiloshorizon.eu/).

Γιατί στην Τήλο; Η Τήλος είναι ένα ιδιαίτερα όμορφο και φιλικό προς στους επισκέπτες νησί του Αιγαίου (http://www.visitgreece.gr/el/greek_islands/tilos, http://www.tilos.gr) στο οποίο υλοποιείται το πρώτο Υβριδικό Ενεργειακό Σύστημα της χώρας μας. Διαθέτει ξεχωριστό φυσικό νησιωτικό τοπίο, τουριστική υποδομή, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη κοινωνία και την υπό υλοποίηση Υβριδική Εγκατάσταση, στα πλαίσια του "TILOS-Horizon 2020".

Πότε διεξάγεται το Θερινό Σχολείο; Το Θερινό Σχολείο θα ξεκινήσει την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.

Ποιους αφορά; Αφορά όλους εκείνους που τους ενδιαφέρει αφενός να εμβαθύνουν περαιτέρω σε γνωστικά αντικείμενα όπως οι Ανανεώσιμες Ενεργειακές Τεχνολογίες, η Διαχείριση Ζήτησης και Αποθήκευση Ενέργειας, οι εφαρμογές της Αιολικής και της Ηλιακής Ενέργειας αλλά και όσους ενδιαφέρονται ειδικότερα για ολοκληρωμένες Υβριδικές Ενεργειακές Λύσεις.

Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με οδηγίες μετάβασης, πρόγραμμα διδασκαλίας, δηλώσεις και κόστος συμμετοχής πατήστε εδώ:

Πληροφορίες – τηλεφωνική επικοινωνία Προγράμματος στο 210-5381020, κ. Ράνια Βαρδάκη

 

 

Εργ. ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ, ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ                                         ΚΤΕ Πειραιά & Νήσων

28 Υποτροφίες σε κορυφαία ιδρύματα

28 Υποτροφίες σε κορυφαία ιδρύματα
 
View this email in your browser
Η Equal Society, σε συνεργασία με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, προσφέρει κορυφαίες υποτροφίες σε μεταπτυχιακές σπουδές πλήρους φοίτησης, υπηρετώντας τη βασική της επιδίωξη, «Ίσες ευκαιρίες πρόσβασης» στην Εκπαίδευση για όλους.
 
Το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» αποτελεί μια βραβευμένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρωτοβουλία. Στα πέντε χρόνια υλοποίησης της δράσης έχουν προσφερθεί περισσότερες από 238 υποτροφίες οι οποίες σε συνολική αξία ξεπερνούν τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο στόχος μας είναι σε όσους περισσότερους οικονομικά αδύναμους μπορούμε να κάνουμε τη γνώση προσβάσιμη σε όλους. Επιδιώκουμε ένα διαρκές «παρών» απέναντι σε ένα εύκολο διαρκές «αντίο» γιατί δεν θέλουμε να δοκιμάζουμε στην «άγνοια».  
 
Αναλυτικά ο πίνακας των νέων προσφερόμενων υποτροφιών σε μεταπτυχιακό επίπεδο όπως διαμορφώνεται σε πρώτο χρόνο:
 
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μία (1) υποτροφία για το MSc in International Shipping, Finance and Management
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μία (1) υποτροφία για το full time πρόγραμμα του MBA International Program
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη)
Τέσσερις (4) υποτροφίες επιλογής του υποψηφίου.
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μια (1) υποτροφία για το ΜΔΕ Επιστήμη των Υπολογιστών.
Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Κέντρο Ερευνών
Δέκα (10) υποτροφίες στην κατεύθυνση του Project Management
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά
Μία (1) υποτροφία MSc in Policies and Applied Methods for the Protection of the Environment
ΒCA Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών (Αθήνα)
Μια (1) υποτροφία μεταπτυχιακά προγράμματα επιλογής του υποψηφίου
Athens Tech College
Μια (1) υποτροφία για τα πρόγραμμα MSc in Management of Business, Innovation & Technology
IST College
Μία (1) υποτροφία επιλογής του υποψηφίου
ALBA Graduate Business School at The American College of Greece
Τρείς (3) υποτροφίες στους κάτωθι κλάδους
MSc in Marketing
MSc in Tourism Management
MSc in Entrepreneurship
Mediterranean College
Δύο (2) υποτροφίες στους κάτωθι κλάδους:
MSc Marketing Management
MSc Advanced Computer Networks
MSc International Hospitality Management
MA Education: Special Educational Needs & Disability
 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
Μία (1) υποτροφία Μεταπτυχιακών Σπουδών στους κάτωθι κλάδους :
MBA in International Business
MSc in Psychology
Πανεπιστήμιο Frederick
Μία (1) υποτροφία σε εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα επιλογής του ωφελουμένου
 
Διαδικασία συμμετοχής :
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν με ηλεκτρονικό τρόπο την προβλεπόμενη αίτηση συμμετοχής (και όπου απαιτείται να συνυποβάλλουν και την αίτηση του εκπαιδευτικού Ιδρύματος) μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού και στη διεύθυνση www.equalsociety.gr. Ειδικότερα η υποβολή αιτήσεως βρίσκεται στο τομέα «Εκπαίδευση» και στην ενότητα «Σπουδάζω με υποτροφία» όπου παρέχονται όλες οι σχετικές πληροφορίες.
 
 
Copyright © Equal Society 2017 , All rights reserved.

Our mailing address is:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Equal Society · 33 Kodrigtonos str · Athens, Athens 10434 · Greece

Email Marketing Powered by MailChimp

Save the Date: Bluegrowth @ Posidonia Sea Tourism Forum 24 Μαΐου

Με χαρά σας προσκαλούμε στo workshop του BlueGrowth  με θέμα: PRESENTATION OF PIRAEUS MARITIME STARTUPS.
 
Στα πλαίσια του PosidoniaSeaTourismForum θα γίνει η τελική παρουσίαση των ομάδων που παρακολούθησαν το πρόγραμμα «επώασης», στο Bluegrowth .Οι ομάδες OpenIchnos, Eναλεία, Aspida, e-marina, Marine-bimatters, Ιnstayacht, Sail-inGreece, Fixguard,Pythia, Zeninκαι  Loutrakidiversteamθα παρουσιάσουν  τις νέες και ολοκληρωμένες πλέον επιχειρηματικές ,καινοτόμες και βιώσιμες  ιδέες στο χώρο της «γαλάζιας οικονομίας».
 
Επίσης θα γίνει παρουσίαση του Lynceus project ,είναι ερευνητικό πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας  το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μώραλης.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου ημέρα Τετάρτη ώρα έναρξης 14:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  Λεωφόρος Βασ.Σοφίας 
 
 
Θα είναι χαρά μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωσή μας.
 

Με εκτίμηση,


BlueGrowth Team

Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στην καμπάνια EU in my Region 2017!

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ της Ειδικής Γραμματείας ΕΤΠΑ και ΤΣ, συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017»  (#EUinMyRegion) και συγκεκριμένα στα Open Days, με στόχο οι πολίτες να ανακαλύψουν τα ευρωπαϊκά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή τους.

 

Το 2017 τέσσερις διαφορετικές πρωτοβουλίες:  άνοιγμα έργων για το κοινό (Open Days), διαγωνισμός φωτογραφίαςκυνήγι έργων και διαγωνισμός ιστολογίου - προσκαλούν το κοινό να επισκεφτεί τα έργα καθώς και να ανταλλάξει φωτογραφίες και εμπειρίες μέσω των κοινωνικών δικτύων.  Χιλιάδες έργα της Ε.Ε. θα είναι ανοιχτά για το κοινό, κυρίως κατά τον μήνα Μάιο.

Επιπλέον, από τις 2 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου θα διοργανωθεί κυνήγι έργων και από τις 2 Μαΐου έως τις 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός φωτογραφίας και διαγωνισμός ιστολογίου.

Όλες οι σχετικές ενέργειες επικοινωνίας  που θα γίνουν θα προβληθούν από την ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ και ειδικότερα:μέσω της ιστοσελίδας www.antagonistikotita.gr, του  e-newsletter και των σελίδων της στα κοινωνικά δίκτυα.  Για την ευρύτερη διάδοση της εκστρατείας #EU in my Region, σας προτρέπουμε να αναρτήσετε στον ιστοχώρο σας το σχετικό e-banner και να δημοσιοποιήσετε με όλα τα μέσα που διαθέτετε τα Open Days (ιστοσελίδα, κοινωνικά δίκτυα, αποστολή direct mailκ.α).

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." border="0" alt="cid:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." width="192" height="71" />

 

Στο πλαίσιο των Open Days, o Δήμος Νότιας Κυνουρίας, θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 10 Μαΐου, στον Πολυχώρο της Φάμπρικας Πολιτισμού στο Λεωνίδιο, την δεκάχρονη διεθνώς βραβευμένη Βρετανίδα βιολίστρια Leia Zhu, σε ένα ρεσιτάλ βιολιού με συνοδεία πιάνου.  Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00, ωστόσο ο Πολυχώρος της Φάμπρικας Πολιτισμού (και το Μουσείο) θα είναι ανοικτός στους επισκέπτες από τις 18:00 έως τις 21:00.  Η Φάμπρικα Πολιτισμού ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε πολυχώρο με υποδομές για πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, ΕΣΠΑ 2007-2013, με πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης: http://www.antagonistikotita.gr/epanek/news.asp?id=265

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την  καμπάνια εδώ.

 

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση ή διευκρίνηση,

Ευχαριστούμε

 

 

Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ

Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία» (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ)

 

Γραφείο Πληροφόρησης EYΔ ΕΠΑνΕΚ

Μεσογείων 56, 115 27 Αθήνα

Τηλ.:801 11 36 300

www.antagonistikotita.gr

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Joomla Tutorial by JoomlaShack.com
Template Upgrade by Joomla Visually