Τμ. Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας

Στόχοι μας... οι Ανάγκες σας

EESTech Challenge

Τι είναι το EESTech Challenge;

Το EESTech Challenge είναι ένας πανευρωπαϊκός φοιτητικός διαγωνισμός που διοργανώνεται από την EESTEC. Απευθύνεται σε φοιτητές όλης της Ευρώπης που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών, της Πληροφορικής και της Ηλεκτρολογίας.

 

O διαγωνισμός διεξάγεται σε 2 στάδια, στους τοπικούς γύρους και τον τελικό γύρο. Οι τοπικοί γύροι (local rounds) θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο σε 24 ευρωπαϊκές πόλεις, μια εκ των οποίων είναι και η Αθήνα. Ομάδες των 3 φοιτητών θα βάλουν τα δυνατά τους να διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό που θα γίνει στο Novi Sad το Μάιο του 2018. Εκεί θα διαγωνιστούν για άλλη μια φορά για να αναδειχθεί η τελική νικήτρια ομάδα. Το αντικείμενο του διαγωνισμού αφορά σε ένα σύγχρονο, ενδιαφέρον τεχνολογικό θέμα διαφορετικό κάθε χρονιά. Φέτος το θέμα σχετίζεται με το BIg Data Analysis.Ο Τοπικός Γύρος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Μαρτίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να ενθαρρύνει τους φοιτητές να αναπτύξουν γνώσεις και ενδιαφέρον πάνω σε τεχνολογικά θέματα καθώς και την ομαδικότητά τους διαγωνιζόμενοι  με συμφοιτητές τους από όλη την Ευρώπη.

 

Ποιος το διοργανώνει;
Η EESTEC (Electrical Engineering STudents' European assoCiation) είναι ένας οργανισμός φοιτητών ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών, οι οποίοι φοιτούν σε πανεπιστήμια και πολυτεχνεία σε όλη την Ευρώπη. Στόχος της είναι τα μέλη της να φτάσουν στο απόγειο της ακαδημαϊκής, επαγγελματικής και κοινωνικής τους ζωής.
Η EESTEC Τοπική Επιτροπή (Τ.Ε.) Αθήνας, με έδρα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έχοντας περισσότερα από 1200 εγγεγραμμένα μέλη και πάνω από 168 ενεργά στελέχη, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις μεγάλου βεληνεκούς, συμβάλλοντας στην προώθηση του εθελοντισμού και της ομαδικότητας. Ενδεικτικά τα Job Fair Athens και Soft Skills Academy, κάποιες από τις μεγαλύτερες φοιτητικές πρωτοβουλίες, είναι δράσεις της EESTEC LC Athens. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα http://eestec.ntua.gr/athens/και http://www.eestec.net.

Joomla Templates: by JoomlaShack.com
Template Upgrade by Joomla Visually