Τμ. Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας

Στόχοι μας... οι Ανάγκες σας

“'Εμφυλη Βία - Speak Workshop: 18 Απριλίου 2018”

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – ΔIOTIMA (www.diotima.org.gr) σε προσκαλούν στο workshop:

“'Εμφυλη Βία - Speak Workshop: 18 Απριλίου 2018”

Στο πλαίσιο του προγράμματος SPEAK  ( Safety, Protection and womenEmpowerment -  expressing Agency and raising on Key Gender Based Violence issues) που υλοποιεί το ΚΓΜΕ-ΔΙΟΤΙΜΑ και αφορά την παροχή δωρεάν νομικής υποστήριξης σε γυναίκες που βιώνουν ή έχουν βιώσει βία και τη συμβολή στην ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης, προβλέπεται η υλοποίηση ανοιχτών ομάδων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με τη συμμετοχή νέων ανδρών και γυναικών (18-26 ετών). Το Workshop ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης έχει σκοπό να συμβάλλει στο άνοιγμα και τη διατήρηση του κοινωνικού διαλόγου αναφορικά με την ισότητα των φύλων και την έμφυλη βία και στοχεύει:

Ø  στον προβληματισμό γύρω από τον εντοπισμό καθημερινών φαινομένων έμφυλης βίας

Ø  στην καλλιέργεια κουλτούρας μηδενικής ανοχής σε θέματα καθημερινών έμφυλων ανισοτήτων

Ø  στην αμφισβήτηση σχετικά με στερεοτυπικές αντιλήψεις και στάσεις που αφορούν τους κοινωνικούς ρόλους των φύλων

Ø  στον αναστοχασμό σχετικά με τις διακρίσεις λόγω φύλου και τη βία με βάση το φύλο.

Το Workshop έχει ενημερωτικό και διαδραστικό χαρακτήρα, 3ωρη διάρκεια και επισημαίνεται ότι στα άτομα που θα συμμετέχουν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

SHORTBIOOFTRAINER/FACILITATOR: Η Δήμητρα Αντωνοπούλου είναι εκπαιδευτικός, επιστημονική συνεργάτιδα του ΚΓΜΕ ΔΙΟΤΙΜΑ από το 2013, με πολυετή εμπειρία στη Συμβουλευτική Υποστήριξη (ατομικές, ομαδικές συνεδρίες) στην ενδυνάμωση και εμψύχωση ευπαθών κοινωνικών ομάδων καθώς και στο σχεδιασμό, την υλοποίηση, παρακολούθηση και αξιολόγηση δράσεων κατάρτισης/επιμόρφωσης και ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων και την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.  Ενεργή εμπλοκή σε δράσεις δικτύωσης, επιτροπές που στοχεύουν στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την κοινωνική ένταξη των προσφυγισσών, σε ομάδες έργου για την εκπαίδευση και εποπτεία στελεχών πεδίου. Συγγραφή ερευνών πεδίου/μελετών και συμμετοχή σε ημερίδες, συνέδρια και σε επιστημονικές θεματικές ομάδες για την ανάπτυξη μεθοδολογιών και εργαλείων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης κ.α.  Έχει συνεργαστεί με το ΚΕΘΙ, το Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων ΕΠΑΝΟΔΟΣ, την ΠΑΣΕΓΕΣ, την ΕΑΒΟΣΕ καθώς και με το Α.Π.Θ στο πλαίσιο του ”ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ”, ΕΠΕΑΕΚ 2 – 4.1.1.β, στην  Περιφερειακή Ομάδα 'Έργου Αθήνας.

Savethedate! Τετάρτη 18/4/2018, 13:00-16:00,

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πανεπιστημιούπολη 2, Συνεδριακό Κέντρο, Αίθ. 3A,Π. Ράλλη & Θηβών 250,12244 Αιγάλεω

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στο Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας (Γραφείο Διασύνδεσης Α014, τηλ 2105381294-5, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
Είσοδος ελεύθερη
Δηλώσεις Συμμετοχής: 
https://goo.gl/forms/OnsAC65o4PLuyRHm2

 

ΤοΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ – ΔΙΟΤΙΜΑ είναι μη κερδοσκοπικός φορέας με προφίλ γυναικείας μη κυβερνητικής οργάνωσης. Δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με σκοπό την ανάδειξη και την άρση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών σε όλα τα πεδία της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.


 Σταθερή μας επιδίωξη είναι:

Ø  Να είμαστε σημείο αναφοράς για τις ίδιες τις γυναίκες μέσα από πληθώρα πρωτοβουλιών και δράσεων,

Ø  Να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση και προώθηση πολιτικών με την οπτική του φύλου,

Ø  Να συμμετέχουμε ενεργά στην αύξηση της ορατότητας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο,

Ø  Να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση διαφορετικών κοινωνικών ομάδων σχετικά με την έμφυλη διάσταση,

Ø  Να παρεμβαίνουμε με δράσεις εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση τόσο των ίδιων των γυναικών, όσο και ανδρών, αλλά και του κοινού για την καλύτερη κατανόηση και διαχείριση των θεμάτων έμφυλης βίας


Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών - ΔIOTIMA είναι
:

Ø  Ερευνητικό κέντρο εξειδικευμένο σε θέματα φύλου το οποίο εφαρμόζει τη φεμινιστική κριτική και ανάλυση και εμβαθύνει στην ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου (gender mainstreaming) σε όλα τα πεδία πολιτικής (κοινωνική, εργασιακή, ενταξιακή, δικαιωματική κ.α.).

Ø  Πιστοποιημένο Κέντρο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών υπηρεσιών (ΚΕ.Σ.Υ.Υ.) το οποίο σχεδιάζει και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, με στόχο την ενδυνάμωση, την προώθηση στην απασχόληση, τη διεκδίκηση δικαιωμάτων διαφορετικών (ευάλωτων) ομάδων γυναικών.

Ø  Γυναικεία ΜΚΟ που συμβάλλει ενεργά στην έμφυλη κατανόηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, στη συνηγορία υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, την κατοχύρωση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού και αυτονομίας των γυναικών, αμφισβητώντας τις επικρατούσες απόψεις. Πιέζει για διαφάνεια και λογοδοσία και συμβάλει στη διατήρηση ενός ανοικτού διαλόγου μεταξύ διαφορετικών πολιτικών και κοινωνικών υποκειμένων για την προώθηση της έμφυλης ισότητας.

 

Attachments:
Download this file (Afisa.JPG)Afisa.JPG[ ]13-04-2018
Joomla Templates: by JoomlaShack
Template Upgrade by Joomla Visually