Τμ. Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας

Στόχοι μας... οι Ανάγκες σας

Save the date Τετάρτη 30/5/2018 «NEETs on Board» Workshop

 
 
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής(www.uniwa.gr )  σε συνεργασία με το έργο «NEETs on Board» σε προσκαλούν στο ενημερωτικό workshop:

«NEETs on Board»  τηνΤετάρτη 30/5/2018, 11:00-14:00

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστημιούπολη 2, Συνεδριακό Κέντρο, Αίθ. 3A, Π. Ράλλη & Θηβών 250,12244 Αιγάλεω

Δηλώσεις Συμμετοχής:  https://goo.gl/forms/P45kJNM0oI39AjBH3

Το έργο «NEETs on Board» (http://www.neetsonboard.gr) είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης –  Ειδική Υπηρεσία «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας» της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνας Α.Ε. Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017, έχει διάρκεια 18 μηνών και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI).

 

Το NEETs on Board στοχεύει στην υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης Νέων 15 έως 24 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (NEETs) προς την κατεύθυνση της ένταξής τους στην Αγορά Εργασίας αξιοποιώντας τις επιλογές που τους παρέχει το Πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία».

Η περιοχή παρέμβασης του Έργου είναι ο Πειραιάς, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και οι δήμοι της Ανατολικής Πελοποννήσου. Οι οικονομικοί τομείς εστίασης του NEETs on Board είναι ο τομέας της Γαλάζιας Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Οικονομίας.

Το έργο NEETs on Board έχει τους εξής βασικούς στόχους:

  1. Εντοπισμός, ενημέρωση και ενεργοποίηση των NEETs στις εξής περιοχές παρέμβασης του Έργου: Δήμος Πειραιά, Νησιά Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες, Αίγινα, Σαλαμίνα, Πόρος) και Ανατολική Πελοπόννησος (Δήμοι Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, Ευρώτα και Μονεμβασιάς), σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησής τους στους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.
  2. Πληροφόρηση των NEETs στις περιοχές παρέμβασης σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία» και τις επιλογές που μπορούν να έχουν μέσω αυτών για την ένταξή τους στην Αγορά Εργασίας.
  3. Δικτύωση των εταίρων του Έργου με όλους τους αρμόδιους φορείς από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα για την ανάπτυξη συνεργειών και τη δημιουργία πολιτικών για την ένταξη των NEETs στην Αγορά Εργασίας.
  4. Πληροφόρηση και υποστήριξη των NEETs προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν ενεργοποιηθεί ή πρόκειται να ενεργοποιηθούν σύντομα, με σκοπό την ενίσχυση της απασχόλησιμότητάς τους στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στις περιοχές παρέμβασης του έργου, (π.χ. μέσω του Προγράμματος CCLDL/LEADER, Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, κλπ.).

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στο Τμήμα Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη 2, Γραφείο Α014, τηλ 2105381294-5, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και η είσοδος ελεύθερη!

Joomla Templates: by JoomlaShack
Template Upgrade by Joomla Visually