Τμ. Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας

Στόχοι μας... οι Ανάγκες σας

Ανακοινώσεις

Γενικές Ανακοινώσεις

Developers Day December 2018

Το kariera.gr διοργανώνει το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου το Developers Day, το μεγαλύτερο Open Event Πληροφορικής. Πρόκειται για μία ημέρα γεμάτη από επαγγελματικές γνωριμίες και ευκαιρίες δικτύωσης με Developers & SW Engineers όλων των τεχνολογιών με στόχο να προσφέρει νέες ευκαιρίες εργασίας.

 

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο event θα ενδιαφέρει πολλούς φοιτητές οι οποίοι, επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο της πληροφορικής αλλά και θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

 

Η συμμετοχή στο event είναι δωρεάν.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: https://bit.ly/2FdvQHo

 

Ευχαριστούμε πολύ,

 

 

Georgia Papazekou

 

Marketing Trainee

Ευρωπαϊκές Ειδήσεις Τεύχος 137 - Οκτώβριος 2018

Αγαπητοί αναγνώστες,

 

To νέο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού «Ευρωπαϊκές Ειδήσεις», είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο http://eoc.org.cy/assets/files/Europaikes%20Eidiseis/2018/10-2018-EL.pdf  το οποίο εκδίδεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου.

 

Σε αυτό το τεύχος διαβάστε:

 

Τα νέα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου

 • Έργο InART2DiverCity

 

Τα νέα των μελών του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου

 • Συνέδριο με τίτλο «Πολιτική Συνοχής: Υποστήριξη στην Κοινωνία και τις ΜμΕ» από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και το πρόγραμμα In4COHESION.
 • Διεθνές Συνέδριο CLIMATICO 2019 - Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο: Επιπτώσεις και Προκλήσεις στη Γεωργία, Τρόφιμα και Υγεία
 • Το Ερευνητικό Κέντρο στα Διαδραστικά Μέσα, Ευφυή συστήματα, και Αναδυόμενες Τεχνολογίες (RISE) έχει ανακοινώσει πέντε (5) θέσεις Αρχηγού Ερευνητικής Ομάδας (Research Team Leader) (πλήρους απασχόλησης)

 

Έρευνα και Καινοτομία

 • Πιλοτικό Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας επενδύει 124 εκατομμύρια ευρώ σε 38 νέα καινοτόμα σχέδια υψηλού κινδύνου
 • Η ΕΕ ενθαρρύνει τα Κράτη Μέλη για 12 ερευνητικές αποστολές και 13 εταιρικές σχέσεις στον τομέα της βιομηχανίας
 • Έξι ηγέτες στον τομέα της επιστήμης της ΕΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πιέσουν για μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την επιστήμη «αριστείας» από την ΕΕ
 • Η ΕΕ εγκαινιάζει μεγάλο κβαντικό έργο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να υπερκεράσει την πρόοδο στις ΗΠΑ και την Κίνα

 

Υγεία

 • eHealth Hub Platform

 

Περιβάλλον και Ενέργεια

 • Μια νέα στρατηγική βιοοικονομίας για μια βιώσιμη Ευρώπη
 • Κλιματική αλλαγή: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Breakthrough Energy, του Bill Gates, εγκαινιάζουν 100 εκατομμύρια επενδυτικά κεφάλαια καθαρής ενέργειας
 • Πρόγραμμα LIFE: Τα κράτη μέλη θα επωφεληθούν από επενδύσεις ύψους ένος τετάρτου δισεκατομμυρίου για το περιβάλλον, τη φύση και την κλιματική αλλαγή

 

Θεσμικά

 • Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας στην Κύπρο
 • Δημοσιεύθηκε η Ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για 2017

 

Τα νέα του Enterprise Europe Network

 • Η Επιτροπή ανταμείβει τις πιο καινοτόμες ΜΜΕ που επωφελούνται από την υποστήριξη του Enterprise Europe Network

 

Εκδηλώσεις

 • Εκδηλώσεις διεθνούς δικτύωσης
 • Άλλες εκδηλώσεις για το μήνα Δεκέμβριο 2018

 

Για την εξυπηρέτηση των μη ελληνόφωνων συνεργατών του, η αγγλική έκδοση είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: http://eoc.org.cy/assets/files/Europaikes%20Eidiseis/2018/10-2018-EN.pdf

 

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, εφαρμόζει τις πρόνοιες του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) και σας ζητούμε να μας δώσετε την έγκρισή σας για αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων που αφορούν νέα, εκδηλώσεις και ανακοινώσεις αναφορικά με τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να συνεχίσετε να παίρνετε νέα από εμάς, συμπληρώστε τη δήλωση συναίνεσης η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://goo.gl/forms/kuy6lVcZCUbQ1FS33

 

Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου,

www.eoc.org.cy

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Λεωφ. Πανεπιστημίου 1,

2109 Αγλαντζιά, Λευκωσία, Κύπρος

T. +357 22 894278

E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Rue du Luxembourg 3,

B-1000 Brussels, Belgium

T. +32 (0) 2 280 22 85

E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

ΑΘΗΝΑ

Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Ξενοφώντος  2A,

105 57 Αθήνα, Σύνταγμα

Ελλάδα

T. +30 210 373 4833

E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Volunteer- Internship Opportunities at ARCHELON

Αγαπητή  κυρία ή κύριε,

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ

 

Το καλοκαίρι του 2019 θα διοργανωθούν και πάλι στη Ζάκυνθο, την Κρήτη και την Πελοπόννησο από τον ΑΡΧΕΛΩΝ τα προγράμματα προστασίας των παραλιών ωοτοκίας της Καρέτα (Caretta caretta). Κάθε καλοκαίρι γύρω στους 90 σπουδαστές ή φοιτητές  από  40 εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμμετέχουν στα προγράμματα μαζί με άλλους εθελοντές, κάνοντας την πρακτική τους  άσκηση και αποκτώντας πρακτικές δεξιότητες και εμπειρία.

 Ο ΑΡΧΕΛΩΝ -Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας έχει σκοπό την προστασία των θαλασσίων χελωνών και των βιοτόπων τους. Οι παραλίες ωοτοκίας παρακολουθούνται από τον ΑΡΧΕΛΩΝ τα τελευταία 30 χρόνια και η συνέχιση των δράσεων προστασίας των θαλάσσιων χελωνών έχει ζωτική σημασία για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τα προγράμματα διεξάγονται από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο κάθε χρόνο, στις παραλίες ωοτοκίας της Ζακύνθου - κόλπος Λαγανά-, της Πελοποννήσου - νότιος Κυπαρισσιακός κόλπος-, Κορώνης, Λακωνικού κόλπου και της Κρήτης - Ρέθυμνο, Χανιά, κόλπος Μεσσαράς. Μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ στην επίσημη ιστοσελίδα μας: https://www.archelon.gr/index.php .

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας στην πρώτη online συνάντηση  στις 28 Νοεμβρίου 2018 και 29 Νοεμβρίου, ώρα: 14.10 μ.μ. Οι ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων είναι ευπρόσδεκτες.  

 

Σημειώνουμε ότι ισχύουν ευνοϊκοί όροι για τη συμμετοχή  φοιτητών και σπουδαστών από την Ελλάδα στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ, ελπίζουμε στη βοήθεια σας και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,

Χαρά Παπαηλιού

 

 

 

 

 

Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί τους φοιτητές του ιδρύματος σας τη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ στο Rendez-vous Campus France με θέμα τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία.

Τα βασικά σημεία της διάλεξης θα είναι: η παρουσίαση του κύκλου των μεταπτυχιακών σπουδών, η αναζήτηση του προγράμματος σπουδών (Master), οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες εισαγωγής, οι υποτροφίες και η φοιτητική ζωή στη Γαλλία.

Όπως σε όλες τις συναντήσεις Campus France , ο λόγος θα δοθεί  και στους Έλληνες φοιτητές που έχουν ήδη ζήσει την εμπειρία των μεταπτυχιακών σπουδών στη Γαλλία και είναι πρόθυμοι να την μοιραστούν με το κοινό.

Η διάλεξη θα λάβει χώρα στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η αφίσα της εκδήλωσης είναι συνημμένη. Θα ήταν χρήσιμο, νομίζω, να την αναρτήσετε στην ιστοσελίδα της Σχολής σας.

Είμαι στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Bien cordialement,

--

Patricia Savary

Responsable de l'espace Campus France d'Athenes

T +30 210 33 98 653

F +30 210 36 46 873

courriel This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

31, rue Sina – 10680 Athènes

www.ifa.gr

Campusfrance

 

 

 

Facebook Campus France  

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - THANKS TO TECH 9-18/11 - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Με πολλή χαρά θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την έκθεση τεχνολογίας που διοργανώνουμε Thanks To Techως Κωτσόβολος, στον 4ο όροφο του The Mall Athens.

Η έκθεση θα διεξαχθεί 11-18/11, ώρες: 11.00-22.00 τα Σαβ/κα και 18.00-21.00 τις καθημερινές, ενώ τα πρωινά των καθημερινών θα υπάρχουν προγραμματισμένες ξεναγήσεις.

 

Η πολυβραβευμένη έκθεση ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό στις 9 Νοεμβρίου, στις 11.00, και καλεί όλον τον κόσμο να θαυμάσει τα τεχνολογικά επιτεύγματα και οικοσυστήματα συσκευών που φανερώνουν πως η τεχνολογία δεν κερδίζει απλά τις εντυπώσεις, αλλά γίνεται απαραίτητη για την καθημερινότητα! Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει πώς οι «έξυπνες» συσκευές μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Η υψηλή τεχνολογία έχει την τιμητική της με VR και άλλες διαδράσεις που δεν θα αφήσουν ασυγκίνητο το κοινό.

 

Σε αυτό το πλαίσιο θα είχε ενδιαφέρον για τους φοιτητές σας να έχουν εικόνα όλων των σύγχρονων τεχνολογιών που υπάρχουν σήμερα και κάνουν τη ζωή μας καλύτερη! Οι ξεναγήσεις μπορούν να γίνουν από εκπαιδευμένους ξεναγούς αποκλειστικά για τις σχολές σας σε μέρα και ώρα που θα συνεννοηθούμε από κοινού.

 

Στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.

 

 

Eirini Chounta

PR & CSR Specialist

Marketing & Customer Management

Dixons South-East Europe AEVE

14th km Athens-Lamia Νat. Rd & 2, Spilias str.

144 52 Metamorphosi-Attika

Tel: +30 210 289 1104

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Νέα Ελληνική σελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου

Έχω τη χαρά να σας ανακοινώσω ότι η καινούρια ιστοσελίδα Grèce Campus France είναι έτοιμη !

https://www.grece.campusfrance.org/

Είναι αποκλειστικά στα ελληνικά και μπορείτε να τη συστήσετε στους φοιτητές που αναζητούν πληροφορίες για τις σπουδές στη Γαλλία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς ,

--

Patricia Savary

Responsable de l'espace Campus France d'Athenes

T +30 210 33 98 653

F +30 210 36 46 873

courriel This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

31, rue Sina – 10680 Athènes

www.ifa.gr

Campusfrance

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ_ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ, 7 - 9 Μαρτίου 2019, Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα

Υποβολή περιλήψεων για το Συνέδριο του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών 2019

΄Εως τις 10 Δεκεμβρίου 2018 θα γίνονται δεκτές οι περιλήψεις εργασιών για το Συνέδριο του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών 2019.

 

https://www.stroke.gr/el/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF/news/5.html

 

INTERNATIONAL CONFERENCE ON SPIRITUAL-BASED MANAGEMENT MODELS

Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Διεθνές Συνέδριο «Διοικητικά Μοντέλα που βασίζονται στην Πνευματικότητα» (INTERNATIONAL CONFERENCE ON SPIRITUAL-BASED MANAGEMENT MODELS). Σκοπός του Διεθνούς Συνεδρίου ήταν η εξέταση της επίδρασης της πνευματικότητας (spirituality) στην ατομική και οργανωσιακή επίδοση. Το Διεθνές Συνέδριο διοργανώθηκε από την εταιρία ALPHA FREE PRESS (Νίκος Καραμάνογλου) με την υποστήριξη της εταιρείας EUROPALSO (Γιώργος Ζηκόπουλος, Ελένη Σταυρουλάκη) στο Συνεδριακό χώρο της εταιρίας Europalso, με την επιστημονική ευθύνη  του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θάνου Κριεμάδη και την οργανωτική βοήθεια του Δαμιανού Σακκά καθώς και με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων Καθηγητών-Ερευνητών και Επιχειρηματιών. Η παρακολούθηση του Διεθνούς Συνεδρίου ήταν ΔΩΡΕΑΝ και οι άξονες συζήτησης ήταν οι κάτωθι:
(α) Ορισμός και μέτρηση της Πνευματικότητας (Spirituality) στη σύγχρονη Διοικητική Επιστήμη και επίδραση της Πνευματικότητας στην απόδοση και ανάπτυξη της επιχείρησης
(β) Μεθοδολογίες εισαγωγής της Επιχειρηματικής Ηθικής στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.  
(γ) Επίδραση των Διοικητικών Φιλοσοφικών Προσεγγίσεων στην ατομική και οργανωσιακή επίδοση.
(δ) Στρατηγικές Επιχειρηματικής Ηθικής στη διοίκηση και ενδυνάμωση  του ανθρώπινου δυναμικού.
Το Συνέδριο μεταδόθηκε και on-line (live streaming) μέσω της ιστοσελίδας του Συνεδρίου http://spiritualmanagementmodels.net/en/ εφόσον κάποιος γινόταν εγγεγραμμένος χρήστης. 
 
ΚΥΡΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Επιβεβαιώθηκε η σύνδεση της πνευματικότητας (η οποία ως έννοια διαχωρίζεται από την θρησκεία ως δόγμα) με την Επιχειρηματική Ηθική (Business Ethics), την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Corporate Social Responsibility), το Ηγετικό μοντέλο που βασίζεται σε Αξίες (Values-based Leadership) και την Αειφόρο ανάπτυξη της επιχείρησης (Sustainability). Επιπλέον, οι ηθικές επιχειρήσεις ξεπέρασαν εκείνες τις επιχειρήσεις που δεν έδιναν σημασία σε θέματα επιχειρηματικής ηθικής κατά τη μέτρηση συγκεκριμένων δεικτών απόδοσης και αποτελεσματικότητας (Key Performance Indicators-KPIs).
Παρουσιάστηκε από τους ομιλητές ένα πλαίσιο Αξιών για τη σύγχρονη επιχείρηση που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη νέων πολιτικών και στρατηγικών, όπως η ενότητα, η δικαιοσύνη, η υπηρεσία προς την ανθρωπότητα, το μέτρο, η ισότητα των δύο φύλων, η βιωσιμότητα και ο ανθρωπισμός.  
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικής Ηθικής (European Business Ethics Network) έχει ήδη δημιουργήσει το Μοντέλο Responsible Management Excellence μέσω του οποίου προωθείται η ηθική συμπεριφορά και κουλτούρα της επιχείρησης και των εργαζόμενων.
Αναλύθηκε το Μοντέλο Διοίκησης που βασίζεται στην πνευματικότητα. Ο όρος πνευματικότητα αναφέρεται στη σύνδεση κάποιου με τον εαυτόν του (Αυτογνωσία), στη σύνδεσή του με τους άλλους ανθρώπους (υπηρεσία στην ανθρωπότητα, κοινωνική ευθύνη), και στη σύνδεσή του με το υπερβατικό.  Το Μοντέλο Διοίκησης που βασίζεται στην πνευματικότητα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις: 
(α) Η ηγεσία της επιχείρησης που λειτουργεί με το Μοντέλο Διοίκησης που βασίζεται στην πνευματικότητα, διαμορφώνει ένα πλαίσιο Αξιών καθώς και πολιτικές και στρατηγικές ηθικές με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών όλων των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους πελάτες, 
(β) οι εργαζόμενοι ανακαλύπτουν, μέσω των νέων πολιτικών, αξιών και στρατηγικών που θέτει η Ηγεσία, τις δυνατότητες που έχουν για δημιουργική και καινοτομική δράση εντός της επιχείρησης αλλά και εκτός, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, 
(γ) οι εργαζόμενοι αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι από την συμπεριφορά της Ηγεσίας, 
(δ) οι ικανοποιημένοι εργαζόμενοι είναι τώρα περισσότερο παραγωγικοί-αυξάνεται η απόδοση και η ποιότητα της εργασίας τους, 
(ε) η επιχείρηση στο σύνολό της μετατρέπεται σε μία περισσότερο αποτελεσματική, ποιοτική, παραγωγική και επομένως περισσότερο ανταγωνιστική επιχείρηση.
Τέλος αποφασίστηκε με τη συμμετοχή όλων των ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ να προωθηθει το Μοντέλο Διοίκησης που βασίζεται στην πνευματικοτητα στις κυβερνήσεις και δημόσια διοίκηση όλων των χωρών παγκόσμια με τη βοήθεια του ΟΗΕ και στις επιχειρήσεις μέσω των Επιμελητηριων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Θάνος Κριεμάδης

 

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Invitation: Athens Climathon 2018

   

 

Ένα πράσινο 24-ωρο Hackathon στην πόλη της Αθήνας

 

Ελάτε να αναλύσουμε τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής σε μία ζωντανή ατμόσφαιραμε energy food και αναψυκτικάσεμινάρια και ομιλίες που θα σας εμπνεύσουν καθώς και πολλές άλλες εκπλήξεις να σας περιμένουν.

 

Ημερομηνία: 26 Οκτωβρίου, 2018

Ώρα έναρξης: 12μμ

 

Τοποθεσία: Οργάνωση Γη @ Κ44

 

Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 44 11854 – Γκάζι, Αθήνα,
Στάση Μετρό “Κεραμεικός”

                                               

                                            

Φέτος, το Climathon της Αθήνας τελεί υπό την αιγίδα του EIT Climate-KIC Greece Hub και την προσπάθεια πλαισιώνουν ως συνδιοργανωτές το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά", το UN SDSN Greece και η Aephoria,με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, Αστικής Πανίδας, Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή και του Γραφείου Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του Δήμου Αθηναίων.

 

Πρόκληση: Η δημιουργία του πρώτου ανοικτού και ψηφιακού μητρώου δένδρων στον αστικό ιστό (Urban Open Data Tree Inventory), το οποίο θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη μελλοντική διαχείριση των χώρων πρασίνου της πόλης, τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το πλάνο δεντροφύτευσης αλλά και με τη διαχείριση ζητημάτων όπως οι πλημμύρες και οι καταιγίδες.

 

Το EIT Climate-KIC αποτελεί την Ευρωπαϊκή κοινότητα για τη γνώση και την καινοτομία, η οποία λειτουργεί για μια ευημερούσα, χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτική στην αλλαγή του κλίματος κοινωνία και βασίζεται στην κυκλική οικονομία με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Το EIT Climate-KIC Hub στην Ελλάδα (https://www.climate-kic.org/countries/greece/) ξεκίνησε την επίσημη δραστηριοποίησή του στις 25 Μαΐου 2018 και εκπροσωπείται από μια κοινοπραξία αποτελούμενη από: Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" (συντονιστής του έργου), την Ακαδημία Αθηνών, το Uni.fund, την ERFC, το δίκτυο UN SDSN Greece, το ερευνητικό κέντρο IOBE και την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Eunice Energy Group. Συντονιστής του Hub είναι η καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) Φοίβη Κουντούρη και επιχειρησιακός μάνατζερ είναι ο Αχιλλέας Σπαής. 

Το Climathon είναι μια πρωτοβουλία του ΕΙΤ Climate-KIC με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων και εφαρμόσιμων εργαλείων και λύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις πόλεις. Το 2017 συμμετείχαν 104 πόλεις με 4500 συμμετέχοντες.

 

Στις 26 Οκτωβρίου μην ξεχάσετε το laptop και το sleeping bag σας!

 

JOIN US NOW ON: https://climathon.climate kic.org/en/athens

 

 

Prof. Dr. Phoebe Koundouri (BA, MPhil, MSc, PhD_Cambridge)
Personal Webpage: www.aueb.gr/en/faculty_page/koundouri-phoebe
Ranked in top 1% female economists in the world: https://ideas.repec.org/top/top.women.html

Professor School of Economics | Director Research Center for Socio-Economic and Environmental Sustainability (ReSEES) www.dept.aueb.gr/en/ReSEES | ATHENS UNIVERSITY OF ECONOMICS AND BUSINESS www.aueb.gr

Director | EIT Climate-KIC Hub Greece  www.climate-kic.org/countries/greece/  

ATHENA Research and Innovation Center www.athena-innovation.gr/en
Visiting Professor | CCCEP London School of Economics www.cccep.ac.uk

Co-Chair | United Nations Sustainable Development Solutions Network - Greece www.unsdsn.gr
Chair Scientific Board | International Center for Research on the Environment and the Economy (ICRE8) www.icre8.eu
Vice-Chair Scientific Board | European Forest Institute www.efi.int


 

 

Joomla Templates: by JoomlaShack
Template Upgrade by Joomla Visually