Τμ. Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας

Στόχοι μας... οι Ανάγκες σας

Ανακοινώσεις

Γενικές Ανακοινώσεις

Dialogos-UNI. Newsletter Gallo-Ellinikis Panepistimiakis Synergasias -Martiou 2019

 

Το Tμήμα Επιστημονικής & Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το ενημερωτικό δελτίο του, το οποίο βρίσκεται συνημμένο στα ελληνικά.

 

 

Περιεχόμενα:

 

 1.   Πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας της Γαλλικής Κυβέρνησης για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία.

 2.   Ταμείο κινητικότητας για την ελληνική νεολαία: υποτροφίες για νέους ερευνητές. Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων 2019.

 3.   Διάλεξη του Frederic de Buzon "Η γνώση των σωμάτων στον Ντεκάρτ, μεταφυσική και γεωμετρία, 19/03/2019, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (συνημμένη πρόσκληση).

 4.   Κύκλος Η νεολαία που καινοτομεί: Προβολή του ντοκυμαντέρ " Το παραφορτωμένο μου μυαλό", 26/03/2019, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

 5.   Κύκλος College de France : Διάλεξη του Patrick Boucheron " Μεταξύ της ελληνικής Αρχαιτότητας και της εποχής μας" , 28/03/2019, Μέγαρον Μουσικής Αθηνών (συνημμένη πρόσκληση).
 6.   Κύκλος Τα ραντεβού Campus France: Οι διδακτορικές σπουδές, 03/04/2019, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

 7.   Athens Science Festival: συμμετοχή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, 03/04/2019 - 07/04/2019, Τεχνόπολις, Γκάζι.

 8.   École Polytechnique Παρισiού: διαγωνισμός εισαγωγής 2019 για αλλοδαπούς φοιτητές.

 9.   Υποτροφίες για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Paris-Dauphine.

10.  Υποτροφίες για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Montpellier SupAgro.

11.  Υποτροφίες για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Grenoble Alpes.

12.  Υποτροφίες για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στα Μαθηματικά και την Πληροφορική, χορηγία γαλλικών εργαστηρίων Αριστείας (LABEX).

13.  Αιτήσεις για τον πρώτο έτος σπουδών σε γαλλικά πανεπιστήμια.

14.  Διεθνή θερινά σχολεία του Πανεπιστημίου της Angers (Συνημμένα φυλλάδια).


Sommaire

1.    Fonds pour la mobilité de la jeunesse grecque : bourses pour un master en France. Appel à candidatures 2019

2.    Fonds pour la mobilité de la jeunesse grecque : bourses pour jeunes chercheurs. Appel à candidatures 2019

3.    Conférence de Frédéric de Buzon "La connaissance des corps chez Descartes, métaphysique et géométrie", 19/03/2019, Institut français de Grèce (Invitation ci-jointe)

4.    Cycle Jeunesse innovante: Projection du film "Hyperconnectés : le cerveau en surcharge", 26/03/2019, Institut français de Grèce

5.    Cycle Collège de France : Conférence de Patrick Boucheron "Entre l'Antiquité grecque et nous", 28/03/2019, Megaron Palais de la musique (Invitation ci-jointe)

6.    Cycle Rendez-vous Campus France: les études de doctorat, 03/04/2019, Institut français de Grèce

7.    Athens Science Festival: participation de l'Institut français de Grèce,  03/04/2019 - 07/04/2019, Technopolis, Gazi

8.    École polytechnique (Paris). Concours d'admission 2019 pour étudiants étrangers

9.    Bourses de master de l'université Paris-Dauphine

10.  Bourses de master de Montpellier SupAgro

11.  Bourses de master de l'université Grenoble Alpes

12.  Bourses des laboratoires d'excellence français pour des masters en mathématiques et informatique

13.  Demandes d'admission en première année d'études dans les universités françaises

14.  Écoles d'été internationales de l'université d'Angers (plaquettes ci-jointes)

 

Το πρόγραμμα START επιστρέφει και ανακοινώνει την 5η και τελευταία ανοικτή πρόσκληση για 30 υποτροφίες!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόγραμμα START επιστρέφει και ανακοινώνει την 5η και τελευταία ανοικτή πρόσκληση για 30 υποτροφίες!

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και την 7η Απριλίου 2019

·   Είσαι απόφοιτη/ος πανεπιστημίου?

·   Έχεις δημιουργικές ιδέες για λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα μέσα από πολιτιστικές πρωτοβουλίες?

·   Θέλεις να εκπαιδευτείς στην διαχείριση έργων με κοινωνικοπολιτιστικό χαρακτήρα και να κάνεις τις ιδέες σου πράξη?

Αν ναι, τότε η πρόσκληση αυτή σε αφορά!

Κατάθεσε το όραμα και τις ιδέες σου για τη Δημιουργία Πολιτιστικής Αλλαγής στην κοινότητά σου και γίνε μία/ένας από τους τριάντα νέους υπότροφους του προγράμματος STARTCreateCulturalChange.

Μέσα από τρεις (3) διαδοχικές φάσεις, το πρόγραμμα START δίνει την δυνατότητα στους υποτρόφούς του να εξελίξουν μια καινοτόμο ιδέα σε πολιτιστική πρωτοβουλία και να αναπτύξουν τα επαγγελματικά προσόντα που θα τους επιτρέψουν να μετατρέψουν την πρωτοβουλία τους σε μια βιώσιμη και δημιουργική επιχείρηση στο μέλλον.

Με τη νέα Ανοικτή Πρόσκληση του προγράμματος START - Create Cultural Change για το έτος 2019/20 γιορτάζουμε την 5η επέτειο του προγράμματος! Αναζητούμε για μια ακόμη φορά καινοτόμες ιδέες για την ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής μέσω του πολιτισμού.

 

Τελευταία ευκαιρία

Συγχρόνως με αυτή την επέτειο, το πρόγραμμα START ολοκληρώνεται. Μέχρι  σήμερα έχουν υλοποιηθεί 42 πολιτιστικές πρωτοβουλίες από συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, οι οποίοι κινητοποίησαν περισσότερους από 14.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα και πρόσφεραν ενδυνάμωση σε μια περίοδο κρίσης.

 

Ολοκληρώνοντας την 5ετή πορεία του προγράμματος STARTτο 2020, θα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα συνολικά 150 επαγγελματίες, σχηματίζοντας ένα ισχυρό δίκτυο πολιτιστικών διαχειριστών. Αυτή η ολοένα και μεγαλύτερη κοινότητα κοινωνικής αλλαγής, θα συνεχίσει να εμπνέει, να δημιουργεί και να συντηρεί την ανάπτυξη του κοινωνικοπολιτιστικού τομέα στην Ελλάδα.

 


 

Γίνε μια/ένας από αυτούς!

Τα έργα τους μπορεί να είναι έμπνευση για το δικό σου! Μάθε περισσότερα στο http://www.startgreece.net/fellows.  

 

Η διαδικασία των αιτήσεων

Ο νέος γύρος υποτροφιών προκυρήσσεται την 1η Μαρτίου 2019. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 7 Απριλίου, μέσα από τη σελίδα www.startgreece.net. Οι 30 υπότροφοι που θα επιλεγούν, μέσα από μια διαδικασία συνεντεύξεων, να συμμετάσχουν στην πρώτη φάση του προγράμματος, θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για ένα εντατικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και πρακτικής άσκησης. Κατά τη διαμονή τους εκεί, κάθε υπότροφος θα συνεργαστεί με ένα από τα κέντρα του δικτύου της Ομοσπονδιακής Ένωσης Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων της Γερμανίας έπειτα από μια διαδικασία εξειδικευμένης αντιστοίχισης.

 

Γλώσσα εργασίας του προγράμματος είναι τα Αγγλικά.

 

Αναλυτικά οι φάσεις του προγράμματος

Η πρώτη φάση του προγράμματος διαρκεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2019 και περιλαμβάνει δύο (2) μήνες κατάρτισης και πρακτικής άσκησης στην Γερμανία, προσφέροντας στους υπότροφους του START διεθνή εμπειρία στη διαχείριση πολιτιστικών προγραμμάτων και τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την τελική μορφή της πρότασής τους για πολιτιστικές πρωτοβουλίες που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος. Έπειτα από μια (1) εβδομάδα κατάρτισης στο Βερολίνο και έξι (6) εβδομάδες πρακτικής άσκησης σε ένα κοινωνικοπολιτιστικό κέντρο της Γερμανίας, η πρώτη φάση ολοκληρώνεται στη Στουτγάρδη με μια (1) επιπλέον εβδομάδα εκπαίδευσης και την επιλογή των δεκαπέντε (15) υποτρόφων που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση, μέσα από μια διαδικασία προφορικής παρουσίασης των πρωτοβουλιών τους (pitching). Η υποτροφία της πρώτης φάσης ανέρχεται σε 800€ το μήνα και καλύπτει όλα τα βασικά έξοδα διαβίωσης των υποτρόφων.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος διαρκεί από 1η Δεκεμβρίου 2019 έως 31 Μαΐου 2020 και υλοποιείται στην Ελλάδα. Εκτός από τη συνέχιση της μηνιαίας υποτροφίας (800€), το πρόγραμμα προσφέρει στους δεκαπέντε (15) υπότροφους χρηματοδότηση έως 10.000€καθώς και ένα πλαίσιο υποστήριξης για την επιτυχή έναρξη και υλοποίηση των πρωτοβουλιών τους. Η φάση αυτή περιλαμβάνει επαγγελματική καθοδήγηση και εργαστήρια ανταλλαγής γνώσεων με στόχο την ανάπτυξη της ικανότητας επιχειρηματικής σκέψης και την επίλυση προβλημάτων των υποτρόφων. Η δεύτερη φάση ολοκληρώνεται τον Ιούνιο με ένα διήμερο δημόσιων εκδηλώσεων όπου οι υπότροφοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες τους και να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες δικτύωσης με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα.

Η τρίτη φάση του προγράμματος διαρκεί από το Σεπτέμβριο του 2020 και έπειτα, με την απονομή των Βραβείων Ανάπτυξης (STARTScalingGrants) ύψους από 5.000 έως 15.000 ευρώ σε πρωτοβουλίες που ξεχώρισαν για τον κοινωνικό τους αντίκτυπο, την πολιτιστική τους καινοτομία και τη δυνατότητά τους να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω στο μέλλον. Τα βραβεία αυτά απονέμονται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση  αποκλειστικά σε υποτρόφους του προγράμματος START και ο αριθμός, το ύψος και η διαθεσιμότητά τους μπορεί να διαφέρει ανά έτος. Στην φάση αυτή, οι υπότροφοι του προγράμματος λαμβάνουν, επίσης, δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και mentoring, μέσω του SocialDynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

 

Σχετικά με το πρόγραμμα «START - Create Cultural Change»

Το START – Create Cultural Change είναι ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και υποτροφιών για ανερχόμενους πολιτιστικούς διαχειριστές στην Ελλάδα, το οποίο υποστηρίζει νέους δημιουργούς να προωθήσουν τις πολιτιστικές τους πρωτοβουλίες, οι οποίες ενισχύουν την κοινωνική συνοχή στο τοπικό τους περιβάλλον. Στόχος του προγράμματος START είναι η δημιουργία νέων προοπτικών για νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα με την προώθηση της ανταλλαγής και της ανάπτυξης στον τομέα της κοινωνικοπολιτισμικότητας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του Ιδρύματος Robert Bosch (Robert Bosch Stiftung) σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων (Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V.) και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιμέρους φάσεις του προγράμματος και μια επισκόπηση των προγραμμάτων START είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο www.startgreece.net.

Facebook: https://www.facebook.com/startgreece

Instagram: https://www.instagram.com/start_greece/

 

Επικοινωνία

Μαρία-Λουΐζα Λαοπόδη

Τηλ. 2310 889 587

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Ready for Work, το νέο πρόγραμμα δωρεάν επιμόρφωσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας για γυναίκες

Ready for Work, το νέο πρόγραμμα δωρεάν επιμόρφωσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας που διοργανώνει το Women On Top με την υποστήριξη της Accenture.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες 21-28 ετών, που έχουν (ή πρόκειται σύντομα να πάρουν) πτυχίο σε κάποιο αντικείμενο  θετικής, τεχνολογικής, οικονομικής/επιχειρησιακής κατεύθυνσης. Οι σπουδάστριες ή/και απόφοιτες που αναζητούν μία δουλειά με απαιτήσεις, που θα τις βοηθήσει να αναπτυχθούν και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στα επαγγελματικά τους όνειρα, μπορούν από σήμερα μέχρι τις 15/3 να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή τη συναρπαστική εμπειρία μάθησης και δικτύωσης που δημιούργησε το Women On Top, με την υποστήριξη της Accenture, μιας κορυφαίας εταιρείας επαγγελματικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο, σε θέματα στρατηγικής, συμβουλευτικής, ψηφιακών μέσων, τεχνολογίας και λειτουργιών.


Από τη 1 έως και τις 5/4, τριάντα νέες γυναίκες θα συμμετάσχουν εντελώς δωρεάν σε μία σειρά από 10 πρακτικά και διαδραστικά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης, που θα τις βοηθήσουν να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις πιο χρήσιμες δεξιότητες για την αναζήτηση μιας θέσης εργασίας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.30 και οι θεματικές τους θα είναι οι εξής:

– Στρατηγικές αναζήτησης εργασίας

– Σύνταξη βιογραφικού και cover letter

– Πώς να ξεχωρίσεις σε κάθε επαγγελματική συνέντευξη

– Πώς να προωθήσεις τον εαυτό σου online

– Επαγγελματική συμπεριφορά και γραπτή επικοινωνία

– Πώς να συνεργάζεσαι αρμονικά και να γίνεις απαραίτητο μέλος της ομάδας

– Επαγγελματική δικτύωση για όσες μισούν το networking

– Πώς να μιλάς και να παρουσιάζεις τις ιδέες σου μπροστά σε κοινό

– Αποτελεσματική διαχείριση χρόνου

– Πώς να μάθεις να μαθαίνεις στη δουλειά

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, οι απόφοιτες θα συνδεθούν με γυναίκες στελέχη της Accenture και θα πραγματοποιήσουν μαζι τους μία τρίμηνη συνεργασία mentoring. Στο τέλος του προγράμματος θα έχουν εξοπλιστεί με πολύτιμα εφόδια, δεξιότητες, εργαλεία και γνωριμίες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην αναζήτηση εργασίας τους αλλά και σε όλη την υπόλοιπη επαγγελματική τους ζωή.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι στις 15/3 και η διαδικασία επιλογής των συμμετεχουσών θα ολοκληρωθεί ως τις 22/3. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει την παρακολούθηση όλων των εργαστηρίων και του 3μηνου προγράμματος mentoring.

Εμείς είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση,

Pinelopi Theodorakakou

 

Certified Personal & Executive Coach

Women on Top  Co-Founder 

 

Tel | +30 6946908116

Skype pinelopitheo | Linkedn

Ετήσιο Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση


 

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι αρμόδιο και λειτουργεί στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 48 του ν. 4485/17 (Α΄ 114). Ιδρύθηκε με την υπουργική απόφαση αριθμ. 63379/Ζ1/8.5.2018 (Β΄ 1561) και λειτουργεί ως Δομή Εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Αποτελεί αυτόνομη μονάδα του Πανεπιστημίου μέσω της οποίας προσφέρεται και πιστοποιείται εκπαίδευση μη τυπικής και άτυπης μάθησης η οποία περιλαμβάνει την αρχική επαγγελματική κατάρτιση, τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων με βάση το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τη Διά Βίου Μάθηση.

Υλοποιεί σεμινάρια και προγράμματα επιμόρφωσης και διά βίου μάθησης τα οποία καλύπτουν κυρίως επιστημονικούς τομείς που θεραπεύονται από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ή/και σε άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Τα Προγράμματα απευθύνονται τόσο σε στελέχη επιχειρήσεων, λοιπών εργαζομένων και ανέργων, όσο και σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, απόφοιτους ΙΕΚ και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό των γνώσεων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους
Η αξιοπιστία και το κύρος, η επιστημονική εγκυρότητα και η βαθιά γνώση του χώρου της εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αποτελούν εγγύηση της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
 

 

 

 

 

 

 

Ετήσιο Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα: Επαγγελματική Συμβουλευτική και Ένταξη στην Απασχόληση Ατόμων με Αναπηρία και Λοιπών Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων

Διάρκεια: 410 ώρες
Κόστος: € 550
Έναρξη: 11/3/2019
Υλοποίηση: Μεικτή εκπαίδευση (Δια ζώσης και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση)

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, εκπαιδευτές ενηλίκων, συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς,  κ.ά. Πιθανοί ενδιαφερόμενοι είναι επίσης πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, στελέχη επιχειρήσεων, εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, φοιτητές-τριες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επαγγελματική συμβουλευτική και την ανάπτυξη της απασχολησιμότητας ατόμων με αναπηρία και άλλων  Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα τυχόν υπάρχουσα εμπειρία σχετικά με άτομα με αναπηρία.
 
Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του είναι να παρέχει γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις/ συμπεριφορές στο πεδίο της Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με εστίαση στη συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων με αναπηρία (εφεξής ΑμεΑ) και άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (εφεξής ΕΚΟ). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με βάση τις Αρχές της Δια Βίου Μάθησης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Μετά το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι-ες:

 • θα γνωρίζουν το πεδίο της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού, με εστίαση σε ομάδες ΑμεΑ και ΕΚΟ
 • θα έχουν αναπτύξει τις δεξιότητες συμβουλευτικής
 • θα μπορούν να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες για επαγγελματική συμβουλευτική των ΑμεΑ και ΕΚΟ
 • θα αποδέχονται την ανάγκη για παροχή στοχευμένων υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής ΑμεΑ και ΕΚΟ

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Ιωάννα Παπαβασιλείου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 

 

 

 

Το σεμινάριο μοριοδοτείται για τις εξής περιπτώσεις:

 • με το μέγιστο των τριών (3) μορίων σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με θέμα: «Κριτήρια και Μοριοδότηση για την επιλογή Συμβούλων Σταδιοδρομίας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)» σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. K1/121514 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2604/Β’/26-07-2017)
 • με το μέγιστο των δύο (2) μορίων σύμφωνα με την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομίσθιων εκπαιδευτών Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης  (ΔΙΕΚ) και Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ) με Αρ. Πρωτ.: 5697/336/02-08-2018, σε ειδικότητες συναφούς
 • αντικειμένου, στο διδακτικό αντικείμενο των προκηρυσσόμενων θέσεων (π.χ. κοινωνικούς λειτουργούς)
 • με το μέγιστο των δύο (2) μορίων στις Πειραματικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ σύμφωνα με το ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 2228/14-06-2018) και με απόφαση υπ’ Αριθμ. 2158/Δ1/11297 με τίτλο «Καθορισμός Κριτηρίων και διαδικασίας αξιολόγησης και
 • επιλογής, των με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εκπαιδευτών ενηλίκων, των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), των Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ», σε ειδικότητες συναφούς αντικειμένου (π.χ. συμβούλους Ε.Π.)
 • με το μέγιστο των τριών (3) μορίων, σύμφωνα με το ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1151/29-03-2018) και με απόφαση υπ’ Αριθμ. Κ1/49927 και θέμα: «Κριτήρια και διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών ενηλίκων στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)» στο διδακτικό αντικείμενο των προκηρυσσόμενων θέσεων,  με 0,25 ανά 50 ώρες
 • με δύο (2) μόρια στο νέο σύστημα διορισμών (Ν.4589/2019, αρ.57-58)

 

 

Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
 Εγνατία 156, ΤΚ 546 36, Θεσσαλονίκη
(Κτίριο ΗΘ, 4ος όροφος, Γραφείο H 435)
Τ  : 2310 891.676 & 644
F  : 2310 891.648
E  : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
W:  seminars.uom.gr
FB: www.facebook.com/kedivim.uom

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019, Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 

 
This email was sent to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ · ΕΓΝΑΤΊΑ 156 · Thessaloniki, GREECE 546 36 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp

 

 

Νέα ημερομηνία υποβολών για τη Δράση του #ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις».

 

Νέα ημερομηνία υποβολών για τη Δράση του #ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με την 1η τροποποίηση της Πρόσκλησης για τη Δράση του #ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις», η ημερομηνία έναρξης υποβολών αιτήσεων χρηματοδότησης, μεταξύ άλλων αλλαγών, τροποποιείται από 06/02/19 σε 20/02/19 και ώρα 10:00:00.

Η Δράση θα παραμείνει ανοικτή για υποβολές αιτήσεων χρηματοδότησης μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την αρχική της δημοσίευση.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση μπορείτε να απευθυνθείτε ή να ανατρέξετε:

 • στο Γραφείο Πληροφόρησης κοινού: Λεωφ. Μεσογείων 56, Αθήνα (Δευτέρα - Παρασκευή από 8.00 πµ έως 5.00 µµ)
 • στο 801 11 36 300 (από σταθερό, με αστική χρέωση) από 8.00 πμ έως 7.00 μμ
 • στην ιστοσελίδα http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=42&cs=
 • στην ιστοσελίδα www.espa.gr
 • στις σελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στα κοινωνικά δίκτυα: FacebookTwitterLinkedΙnyoutube  

Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τον ΕΦΕΠΑΕ (http://www.efepae.gr) και τις Περιφερειακές Μονάδες του.

 

Με εκτίμηση,

 

Γραφείο Πληροφόρησης EYΔ ΕΠΑνΕΚ

 

Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ

Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία» (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ)

 

Μεσογείων 56, 115 27 Αθήνα

T - 801 11 36 300

www.antagonistikotita.gr

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

 

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΤΑΠΑΔΑ)

 

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΤΑΠΑΔΑ)

 

Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια «φροντίδας και προστασίας» των νηπίων που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό Χελιδονάκια του ΠΑΔΑ και σε συνεργασία με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ενημέρωσης και για τους γονείς «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ».

Το πρόγραμμα θα είναι τρεις ώρες και θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Πειραιά  σε απογευματινή ώρα μέσα στον Φεβρουάριο.

Παρακαλούμαι όσοι ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα, να ενημερώσουν για την συμμετοχή τους, στο τηλ. 210 5381590 από τις 11π.μ.-13μ.μ. μέχρι την 13η Φεβρουαρίου 2019. Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα θα ακολουθήσει ατομική ενημέρωση.

 

                                                                        Δέσποινα Καριπίδου

                                                                        Υπεύθυνη Παιδικού Σταθμού


 

Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου: ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Αγαπητοί αναγνώστες,

 

To νέο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού «Ευρωπαϊκές Ειδήσεις», είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο http://eoc.org.cy/assets/files/Europaikes%20Eidiseis/2018/11-2018-EL.pdfτο οποίο εκδίδεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου.

 

Σε αυτό το τεύχος διαβάστε:

 

Τα νέα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου

 • Έργο RoboVET

 

Τα νέα των μελών του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου

 • Μια εφαρμογή κινητού για να βοηθήσει μετανάστες και πρόσφυγες να κάνουν blend in – CARDET.
 • Διαδικτυακή Εκπαίδευση στη χρηστή διακυβέρνηση των εθελοντών-μελών αθλητικών Ομοσπονδιών (GReFORM) – UCLanCyprus.
 • Το πρόγραμμα Urbagri4womenολοκληρώνεται – CARDET.
 • Ευρωπαϊκό Έργο «SMART: Εθελοντισμός για τις γυναίκες μετανάστριες» – CARDET.
 • Επιτυχής ολοκλήρωση του έργου INTEGR8 – CARDET.

 

 Έρευνα και Καινοτομία

 • Νέα έκδοση της Διαδικτυακής Πύλης Συμμετεχόντων (Participant Portal).
 • Ομάδα υψηλού επιπέδου δημοσιεύει έκθεση σχετικά με την υποστήριξη της Έρευνας και Καινοτομίας στη Συμφωνία του Παρισιού.
 • Νέες κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δεοντολογία και την προστασία δεδομένων για έργα του προγράμματος «Ορίζοντας 2020».
 • Το «Σύνταγμα για την Επιστήμη» της Πολωνίας παρέχει στα πανεπιστήμια περισσότερη εξουσία και λογοδοσία.
 • Είναι επίσημο: η συμφωνία για το Brexitθα αλλάξει αλλά δεν θα τερματίσει τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα της έρευνας της Ε.Ε.
 • Οι Ευρωπαίοι ηγέτες στον τομέα της επιστήμης απαιτούν περισσότερη χρηματοδότηση, με σκοπό να ανταγωνιστούν διεθνώς.

 

 Υγεία

 • Στρατηγική για την Ενδοκρινική διαταραχή και πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών.

 

 Περιβάλλον και Ενέργεια

 • Η Επιτροπή χαιρετίζει την έγκριση σημαντικών φακέλων της δέσμης μέτρων για την Καθαρή Ενέργεια για Όλους τους Ευρωπαίους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Θεσμικά

 • Η Επιτροπή δημοσιεύει τις Οικονομικές προβλέψεις του φθινοπώρου 2018. 

 

 Εκπαίδευση και Πολιτισμός

 • Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2018 βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους να ανακαλύψουν τα οφέλη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. 

 

Συνταγματικά

 • Οι ευρωβουλευτές περιορίζουν την πρόσβαση τρίτων χωρών στο σχέδιο υποδομής της "Ψηφιακής Ευρώπης" ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 • Το Συμβούλιο τοποθετείται σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας. 

 

Εκδηλώσεις

 • Εκδηλώσεις διεθνούς δικτύωσης
 • Άλλες εκδηλώσεις για το μήνα Ιανουάριο 2019

 

 Για την εξυπηρέτηση των μη ελληνόφωνων συνεργατών του, η αγγλική έκδοση είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: http://eoc.org.cy/assets/files/Europaikes%20Eidiseis/2018/11-2018-EN.pdf 

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, εφαρμόζει τις πρόνοιες του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) και σας ζητούμε να μας δώσετε την έγκρισή σας για αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων που αφορούν νέα, εκδηλώσεις και ανακοινώσεις αναφορικά με τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να συνεχίσετε να παίρνετε νέα από εμάς, συμπληρώστε τη δήλωση συναίνεσης η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://goo.gl/forms/kuy6lVcZCUbQ1FS33

 

Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου,

www.eoc.org.cy

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Λεωφ. Πανεπιστημίου 1,

2109 Αγλαντζιά, Λευκωσία, Κύπρος

T. +357 22 894278

E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">eoc@ucy.ac.cy 

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

RueduLuxembourg 3,

B-1000 Brussels, Belgium

T. +32 (0) 2 280 22 85

E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">eoc.brussels@ucy.ac.cy

 

ΑΘΗΝΑ

Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Ξενοφώντος  2A,

105 57 Αθήνα, Σύνταγμα

Ελλάδα

T. +30 210 373 4833

E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">eoc.athens@ucy.ac.cy

 

Νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ - «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

 

Νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ - «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)«Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων»  με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ.

Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά. Επιδοτούνται δαπάνες για εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού, καθώς και για το σύνολο των δοκιμών και ελέγχων ποιότητας που απαιτούνται για την πιστοποίηση και συμμόρφωση των προϊόντων σύμφωνα με εθνικά, εναρμονισμένα καθώς και προαιρετικά πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών ή / και χωρών εκτός Ε.Ε.

Υποβάλλονται επενδυτικά σχέδια από 20.000 € έως 200.000 € και επιδοτούνται από 50% -65%.

Το ύψος της επιδότησης καθορίζεται με βάση τις εξαγωγικές επιδόσεις των επιχειρήσεων.

Επιλέξιμοι Τομείς Δραστηριότητας

·         Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων

·         Ενέργεια

·         Εφοδιαστική Αλυσίδα

·         Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)

·         Περιβάλλον

·         Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ

·         Υγεία

·         Υλικά – Κατασκευές

 

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών:

                      i.        γίνεται ηλεκτρονικά στο https://www.ependyseis.gr

                     ii.        ξεκινάει στις 06/02/19 

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση δεκαοκτώ (18) μηνών από την αρχική δημοσίευσή της.

Η διαδικασία της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων είναι άμεση και οι αιτήσεις αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς πόρους.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση μπορείτε να απευθυνθείτε ή να ανατρέξετε:

 • στο Γραφείο Πληροφόρησης κοινού: Λεωφ. Μεσογείων 56, Αθήνα (Δευτέρα - Παρασκευή από 8.00 πµ έως 5.00 µµ)
 • στο 801 11 36 300 (από σταθερό, με αστική χρέωση) από 8.00 πμ έως 7.00 μμ
 • στην ιστοσελίδα http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=42&cs=  
 • στην ιστοσελίδα www.espa.gr
 • στις σελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στα κοινωνικά δίκτυα: FacebookTwitterLinkedΙnyoutube  

Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τον ΕΦΕΠΑΕ (http://www.efepae.gr) και τις Περιφερειακές Μονάδες του.

 

Με εκτίμηση,

 

Γραφείο Πληροφόρησης EYΔ ΕΠΑνΕΚ

 

Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ

Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία» (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ)

 

Μεσογείων 56, 115 27 Αθήνα

T - 801 11 36 300

www.antagonistikotita.gr

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

 

Νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ - «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση»

Νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ - «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας:Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση»

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας:Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση», με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ.

Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται:

 • στο λιανικό εμπόριο
 • στην παροχή υπηρεσιών εστίασης
 • στην παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης
 • στην παροχή υπηρεσιών παιδικού και βρεφονηπιακού σταθμού και λοιπών υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας,

προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

 

Επιδοτούνται δαπάνες για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αναβάθμισης της υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

Υποβάλλονται επενδυτικά σχέδια από 10.000 € έως 150.000 € με επιδότηση 50%.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών: 

 • γίνεται ηλεκτρονικά στο https://www.ependyseis.gr
 • διαρκεί από 06/02/19 μέχρι 19/04/19

 

Η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων γίνεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, όπως αυτά περιγράφονται στους πίνακες των κριτηρίων Αξιολόγησης.

Η επένδυση θα πρέπει να  ολοκληρωθεί σε εικοσιτέσσερις (24 μήνες) από την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση μπορείτε να απευθυνθείτε ή να ανατρέξετε:

 • στο Γραφείο Πληροφόρησης κοινού: Λεωφ. Μεσογείων 56, Αθήνα (Δευτέρα - Παρασκευή από 8.00 πµ έως 5.00 µµ)
 • στο 801 11 36 300 (από σταθερό, με αστική χρέωση) από 8.00 πμ έως 7.00 μμ
 • στην ιστοσελίδα http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=45&cs=
 • στην ιστοσελίδα www.espa.gr
 • στις σελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στα κοινωνικά δίκτυα: FacebookTwitterLinkedΙnyoutube  

Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τον ΕΦΕΠΑΕ (http://www.efepae.gr) και τις Περιφερειακές Μονάδες του.

 

Με εκτίμηση,

 

Γραφείο Πληροφόρησης EYΔ ΕΠΑνΕΚ

 

Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ

Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία» (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ)

 

Μεσογείων 56, 115 27 Αθήνα

T - 801 11 36 300

www.antagonistikotita.gr

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Joomla Templates: by JoomlaShack
Template Upgrade by Joomla Visually