Γραφείο Διασύνδεσης Δ.Α.ΣΤΑ Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.

Στόχοι μας... οι Ανάγκες σας

Ανακοινώσεις

Γενικές Ανακοινώσεις

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Start Ups)

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε καλεί να κάνεις την ιδέα σου επιχείρηση!

  

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προσκαλεί τους νέους επιχειρηματίες της πόλης να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας (StartUps) που θα γίνει σε συνεργασία με το Ε.Β.Ε.Α.. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της βιώσιμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και στόχος του είναι η κινητοποίηση και υποστήριξη των νέων για την εξέλιξη της αρχικής τους ιδέας σε επιχείρηση.

Μετά την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να περάσουν στο στάδιο της αξιολόγησης και της ένταξης τους στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">grafergasias@vvv.gov.gr.

Θυμίζουμε πως καλούνται επιχειρηματικές ομάδες με καινοτόμες ιδέες, ενδεικτικά στους τομείς:

Αγροδιατροφή

Υγεία και Φάρμακα

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ενέργεια

Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη

Μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα

Υλικά – Κατασκευές

Πολιτισμός, Τουρισμός - Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι τουλάχιστον ένα μέλος κάθε επιχειρηματικού σχήματος να ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 18 – 45 ετών.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τρεις προτάσεις και το πολύ δύο ανά θεματική ενότητα. Μετά την ένταξη οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε ένα επιχειρηματικό σχήμα ανά θεματική ενότητα.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, η διακεκριμένη οικονομολόγος  Prof. Vicky Pryce, ο Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών Ανθρωπίνων Πόρων Πανεπιστημίου Πατρών Χάρης Λαμπρόπουλος και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Prisma Συμβουλευτικής S.A, Φραγκίσκος Θεοφύλακτος.

Στην εκδήλωση μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους σε αντίστοιχα προγράμματα στελέχη επιχειρήσεων (Δημήτρης Τσούκλερης, Συνιδρυτής στην εταιρεία Nanoviis και Βασίλης Παρδάλης, συνιδρυτής στην εταιρείας Studio Inceptica) που ξεκίνησαν ως ιδέες και μέσω των προγραμμάτων στήριξης εξελίχθηκαν σε ολοκληρωμένες εταιρείες. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλά στελέχη των επιμελητηρίων, της αγοράς, του ακαδημαϊκού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το παρόν έδωσαν και στελέχη του ΟΑΕΔ Γλυφάδας οι οποίοι δήλωσαν πρόθυμοι να στηρίξουν με τα μέσα που διαθέτουν το πρόγραμμα.

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους:

2132020030 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">grafergasias@vvv.gov.gr

 

 

Για το Γραφείο Τύπου

Attachments:
Download this file (ATT00402.doc)ATT00402.doc[ ]16-10-2017
Download this file (STARTUP_poster-b.jpg)STARTUP_poster-b.jpg[ ]16-10-2017

Πρόσκληση συμμετοχής νέων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού έργου «You.Change.Com»

Το ΚΜΟΠ (Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού) και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν νέους και νέες ηλικίας από 16 έως 28 ετών που ανήκουν σε μειονεκτούσες ομάδες ή/και μειονεκτούσες κοινότητες  να εκπαιδευτούν σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και στη συνέχεια, να λάβουν υποστήριξη και καθοδήγηση προκειμένου να δράσουν ως "Δημιουργοί Αλλαγής" στις τοπικές τους κοινότητες.

 

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «You.Change.Com - Empowering Young Disadvantaged Individuals to Trigger Change in their Communities» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και θα διαρκέσει 24 μήνες (Σεπτέμβριος 2016 – Αύγουστος 2018). 

 

Βασικός στόχος του έργου You.Change.Com είναι να παρακινήσει τους νέους ανθρώπους να δράσουν ως «Δημιουργοί Αλλαγής» στις κοινότητές τους, να εμπνευστούν και να υλοποιήσουν στρατηγικές για μια κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, αξιοποιώντας παράλληλα μη εκμεταλλεύσιμους χώρους σε τοπικό επίπεδο.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2017 στον παρακάτω σύνδεσμο: goo.gl/S4c32S

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο, μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:

 

www.kmop.gr

 

https://you-change-com.eu/

 

https://www.facebook.com/YouChangeCom.eu/

 

Family and Childcare Centre (KMOP)
Athens, Greece

T:+30 210 3637547,F:+30 210 3639758
E:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
W:www.kmop.gr

 

ReGeneration | Αιτήσεις στο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης

 

ReGeneration: Η ευκαιρία σου να ξεχωρίσεις στην εργασία!

Υποβολή αιτήσεων για το πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης από 15 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου

 

Το ReGeneration, το πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, ανοίγει ξανά τις «πόρτες» του και αγκαλιάζει ταλαντούχους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στην Ελλάδα.

 

Από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και για τρεις εβδομάδες νέοι έως 29 ετών, απόφοιτοι ελληνικών και ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/κολέγιο), όλων των γνωστικών πεδίων, με ή χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο, με εργασιακή εμπειρία από 0 έως και 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης και με εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες, καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στον νέο κύκλο.

 

Το πρόγραμμα αποτελεί μια ενέργεια των  Global Shapers Athens Hub (μια πρωτοβουλία του World Economic Forum) και επιδιώκει να καλύψει την ανάγκη των εταιρειών να εντοπίσουν ταλαντούχους, εν δυνάμει εργαζόμενους, να γεφυρώσει το «χάσμα» που υπάρχει ανάμεσα στις δεξιότητες που ζητούν οι επιχειρήσεις και εκείνες που διαθέτουν οι νέοι, αλλά και να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της διαρροής ταλέντων (brain drain), δίνοντας μια ευκαιρία σε νέους που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, καθώς εντάσσονται στην αγορά εργασίας.

 

Το ReGeneration προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρίες στην Ελλάδα, 56 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ.

 

Μέχρι σήμερα, μέσω του προγράμματος έχουν απασχοληθεί περισσότεροι από  320 πτυχιούχοι σε περισσότερες από 100 συμμετέχουσες εταιρείες, ενώ το ποσοστό των συνεργασιών που ανανεώνονται πέραν του 6μήνου ανέρχεται στο 82%.

 

Μπείτε στο http://regeneration.gr/ και κάνετε την αίτησή σας μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ομάδα του ReGeneration στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">info@regeneration.gr

 

 

Katerina Kypreou

Senior Project Manager

 

 

ReGeneration, a Global Shapers Athens Hub Initiative

EmailThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel: 213 08 81 210

Mob. No: +30 6944 711 715

 

Ενημερωτικό Δελτίο ΕΠΑνΕΚ 15/9/2017

Ενημέρωση ΕΠΑνΕΚ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." alt="Επικοινωνήστε με το ΕΠΑνΕΚ" target="_blank" /> Το ΕΠΑνΕΚ στο Facebook Το ΕΠΑνΕΚ στο Twitter Το ΕΠΑνΕΚ στο Linked In

Ενημερωτικό Δελτίο ΕΠΑνΕΚ 15/9/2017

Νέα και Ενδιαφέροντα

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών Ένταξης για την Κατηγορία Δικαιούχων Β της Δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α Κύκλος)»
 
Νέα έργα 11,6 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
 
Παράταση της Προθεσμίας Υποβολής των απαιτούμενων Δικαιολογητικών Ένταξης στη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»
 
Παράταση της Προθεσμίας Υποβολής των απαιτούμενων Δικαιολογητικών Ένταξης στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών»
 
Διευκρινιστική Ανακοίνωση για την Παράταση της Δράσης «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»
 
Το μήνυμα αυτό εστάλη από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ, Μεσογείων 56, 11527 Αθήνα
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΠΑνΕΚ τηλεφωνικά στο 801-1136-300 τις ώρες 8.00 π.μ. μέχρι 7 μ.μ., ή This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση, πατήστε εδώ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..Prototype by TEE

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανέλαβε μία σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), το PrototypebyTEE.

 

To Prototype by TEE είναι ένας τεχνοδικτυακός (ψηφιακός) επιταχυντής καινοτόμων ιδεών, τις οποίες στηρίζει στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, οργάνωσης, διοίκησης, διαχείρισης και προώθησης, ώστε να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Κυρίαρχο όραμα του ΤΕΕ, μέσω του τoυ Prototype, είναι να ενδυναμωθούν νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το εγχείρημα - project απευθύνεται σε επίδοξους επαν-εκκινητές της δραστηριότητας του μηχανικού και υλοποιείται καταρχήν με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – Athens Center for Entrepreneurship and Innovation) καθώς και με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιμέρους επιστημονικών, τεχνολογικών, ερευνητικών φορέων και ιδρυμάτων.

 

Στον ιστοτόπο της πρωτοβουλίας (prototype.tee.gr) μπορείτε να διαβάσετε τα βασικά στοιχεία, να δώσετε προτάσεις και να προτείνετε αλλαγές (μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή τις διευθύνσεις email που δίνονται) στις εξής ενότητες:

 

H ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων στον Α κύκλο της πρωτοβουλίας Prototype by TEE ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε σύντομο πληροφοριακό υλικό. Tόσο εγώ και οι συνεργάτες μου στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας όσο και οι συνεργάτες μας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω συνεννόηση

 

Με εκτίμηση,

 

Γιώργος Ν. Στασινός

Prototype by TEE

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανέλαβε μία σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), το PrototypebyTEE.

 

To Prototype by TEE είναι ένας τεχνοδικτυακός (ψηφιακός) επιταχυντής καινοτόμων ιδεών, τις οποίες στηρίζει στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, οργάνωσης, διοίκησης, διαχείρισης και προώθησης, ώστε να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Κυρίαρχο όραμα του ΤΕΕ, μέσω του τoυ Prototype, είναι να ενδυναμωθούν νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το εγχείρημα - project απευθύνεται σε επίδοξους επαν-εκκινητές της δραστηριότητας του μηχανικού και υλοποιείται καταρχήν με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – Athens Center for Entrepreneurship and Innovation) καθώς και με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιμέρους επιστημονικών, τεχνολογικών, ερευνητικών φορέων και ιδρυμάτων.

 

Στον ιστοτόπο της πρωτοβουλίας (prototype.tee.gr) μπορείτε να διαβάσετε τα βασικά στοιχεία, να δώσετε προτάσεις και να προτείνετε αλλαγές (μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας ή τις διευθύνσεις email που δίνονται) στις εξής ενότητες:

 

H ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων στον Α κύκλο της πρωτοβουλίας Prototype by TEE ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε σύντομο πληροφοριακό υλικό. Tόσο εγώ και οι συνεργάτες μου στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας όσο και οι συνεργάτες μας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω συνεννόηση

 

Με εκτίμηση,

 

Γιώργος Ν. Στασινός

[Dialogos-RDT] Dialogos-RDT. Newsletter Gallo-Ellinikis Epistimonikis Synergasias - Septemvriou 2017

Το Tμήμα Επιστημονικής & Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το ενημερωτικό δελτίο του, το οποίο βρίσκεται συνημμένο σε μορφή PDF, στα ελληνικά και τα γαλλικά.

 

 

Περιεχόμενα:

1.  Κύκλος " Η νεολαία που καινοτομεί":  8η συνάντηση αφιερωμένη στις έξυπνες πόλεις. Πως φαντάζομαι την πόλη του αύριο, 28/09/2017, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Συνημμένη πρόσκληση)
2.  Πανελλήνιο φιλοσοφικό συνέδριο: Maurice Merleau-Ponty, δρόμοι της φιλοσοφίας, 04/10/2017, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
3.  Κύκλος " Σύγχρονη σκέψη": διάλεξη του Vincent Descombes. H Ευρώπη σε αναζήτηση ταυτότητας, 9/10/2017, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
4.  Πρόγραμμα υποτροφιών για νέους ερευνητές. Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων 2017. Τελευταία ανακοίνωση
5.  Προγράμματα διεθνούς κινητικότητας του Ιδρύματος Fondation Maison des sciences de l'homme. Πρόγραμμα Directeurs d'études associés
6.   Διεθνές διδακτορικό πρόγραμμα του Ινστιτούτο Παστέρ (Παρίσι) - Paris universités. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος 2017


*Σημειώστε επίσης την ημερομηνία:
Ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας ΜΑΖΙNNOV, 2o φόρουμ στην Αθήνα, 10/11/2017, με ημερίδα με θέμα τις έξυπνες πόλεις.

  

Le Service de Coopération Universitaire et Scientifique de l’Ambassade de France a le plaisir de vous transmettre sa lettre d' information PDF, ci-jointe, en français et en grec.

 

Sommaire:
1.    Cycle "Jeunesse innovante": 8e rendez-vous consacré aux villes intelligentes. Imaginer la ville de demain, 8/09/2017, Institut français de Grèce  (Invitation ci-jointe)
2.    Colloque panhellénique de philosophie: Maurice Merleau-Ponty: chemins de la philosophie, 04/10/2017, Institut français de Grèce 
3.    Cycle "Pensée contemporaine": conférence de Vincent Descombes, L'Europe en quête d'une identité, 9/10/2017,  Institut français de Grèce 
4.    Programme de bourses pour jeunes chercheurs. Appel à candidatures 2017. Dernière phase de l'appel
5.    Programme de mobilité internationale de la Fondation Maison des sciences de l'homme. Programme des Directeurs d'études associés
6.    Programme doctoral international Pasteur-Paris universités. Appel à candidatures 2017.

*Réservez la date:
Réseau franco-hellénique de l'innovation
ΜΑΖΙNNOV, 2e forum à Athènes, 10/11/2017, Séminaire sur les villes intelligentes  

Attachments:
Download this file (Dialogos septembre.pdf)Dialogos septembre.pdf[ ]22-09-2017
Download this file (IMAGINER LA VILLE_ΙΝVITATION.jpg)IMAGINER LA VILLE_ΙΝVITATION.jpg[ ]22-09-2017

Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece/ Why Europe Matters Survey

Αγαπητές και αγαπητοί καλημέρα σας,

Το Junior Achievement Greece συμμετέχει στην πρωτοβουλία Why Europe Matters η οποία υλοποιείται από το Junior Achievement Europe και την Ευρωπαϊκή Στρογγυλή Τράπεζα Βιομηχάνων.

Το «Γιατί η Ευρώπη μετράει» είναι μια διεθνής έρευνα μέσω της οποίας διερευνώνται οι απόψεις των νέων για την Ευρώπη και την ΕΕ, την παιδεία και την απασχόληση καθώς και οι μελλοντικές ελπίδες και προσδοκίες τους. 10.000 άτομα ηλικίας από 16 έως 25 ετών και από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα κληθούν να συμμετάσχουν.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν και υποστηρίζουν την πρωτοβουλία:
http://www.whyeuropematters.eu/consortium-partners/

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2018.

Το Link για την έρευνα μπορείτε να το βρείτε εδώ:
http://www.whyeuropematters.eu/survey-greek/

Θα είναι εξαιρετικά βοηθητική η συμμετοχή των νέων 16-25 ετών στην έρευνα και θα χαρούμε να το κοινοποιήσετε στα δίκτυα σας, σε μαθητές, φοτητές και στο νεανικό κοινό.

Παραμένουμε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

Γεωργία Γλεούδη
Educational Programs Manager
Τηλ. 2130 788600
Ε-
mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.senja.gr
Skills for Employability | Entrepreneurship | Financial Literacy


Έλα στο NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon και στο API & info day!

δεύτερος μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon  
 
View in browser
 
 
Έλα στο NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon και στο API & info day!
 
 
Αγαπητέ φίλε / φίλη,
 
Στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου διοργανώνεται ο δεύτερος μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών στις τεχνολογίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (fintech). 
 
Το NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα, με την υποστήριξη της Crowdpolicy, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Τράπεζας για την ανάπτυξη συνεργασιών με νέες, καινοτόμες και δημιουργικές εταιρίες και ομάδες στο χώρο του fintech.
 
Eπίσης στις 14/09/2017 θα πραγματοποιηθεί ανοικτό NBG i-bank API & Info day στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες για τα APIs και την νέα ψηφιακή οικονομία. 
 
Μπορείς να δεις περισσότερα στο http://crowdhackathon.com/fintech2/ 
 
H διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του be finnovative 
 
Eγγραφή στο NBG i-bank API & Info day - 14/9/2017: http://crowdhackathon.com/fintech2/ela-sto-nbgoapi-info-day/ 
 
 
 
 
 
Τι σημαίνει fintech;
 
fintech είναι διεθνής ορολογία και προέρχεται από το financial technology, δηλαδή τεχνολογίες οικονομικών συναλλαγών. Σαν ορολογία χρησιμοποιείται για να ονομάσουμε έναν νέο επιχειρηματικό κλάδο ο οποίος αφορά την ανάπτυξη μεθοδολογιών, υπηρεσιών και προϊόντων προκειμένου να γίνουν πιο αποδοτικές οι χρηματο-οικονομικές υπηρεσίες. Βασική παράμετρος είναι η χρήση νέων τεχνολογιών και των σύγχρονων μέσων που παρέχονται σήμερα. Το fintech επηρεάζει άμεσα τον τραπεζικό τομέα αλλά και άλλους τομείς όπως τις ασφάλειες, το εμπόριο κοκ.

Mπορώ να συμμετέχω;

Ναι, αν είσαι νέος επιχειρηματίας, προγραμματιστής, στέλεχος δήμου, φοιτητής, μαθητής, στέλεχος επιχείρησης, startupper ή ακόμα και τίποτα από τα παραπάνω και έχεις κάποια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με το fintech και ενδιαφέρεσαι να την αναπτύξεις και να την παρουσιάσεις σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή. Μπορείς να έλθεις από πριν με την ομάδα σου ή θα σε βοηθήσουμε να την φτιάξεις εκεί !
 
Στόχος
 
Υποστήριξη επιχειρηματικότητας και καινοτομίας
Να έρθουν κοντά ομάδες ή νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), στη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου, για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων γύρω από το Fintech, μέχρι το στάδιο της πιλοτικής/ δοκιμαστικής εφαρμογής ή ενός Ελάχιστου Βιώσιμου Προϊόντος (MVP)
Ενδυνάμωση ενδιαφέροντος της τοπικής κοινότητας γύρω από το Fintech, σε θεματικές ενότητες όπως: Blockchain, Artificial Intelligence, Chat Bots, e-wallets, Social Banking, Mobile Banking, crowdfunding κ.α 
 
 
Βραβεία
 
1η θέση: 5.000 ευρώ
2η θέση: 3.000 ευρώ
3η θέση: 2.000 ευρώ
 
Επιπλέον, 
 
Ομάδες που θα παρουσιάσουν καλή επίδοση στο NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon θα προεπιλεγούν και, εφόσον το επιθυμούν, θα συμμετέχουν στην τελική διαδικασία επιλογής του νέου κύκλου του επιχειρηματικού επιταχυντή be finnovative.
 
Το πιο σημαντικό είναι ότι για τις εφαρμογές και τις ομάδες, άσχετα αν βραβευθούν ή όχι θα υπάρχουν δυνατότητες δικτύωσης και περαιτέρω εξέλιξης τους.
 
Στη διαδικασία θα συμμετέχουν στελέχη της Τράπεζας και διεθνούς επιπέδου στελέχη της αγοράς και της οικονομίας ως μέντορες που θα υποστηρίξουν τις ομάδες.
 
Περαιτέρω Βραβεία και Παροχές θα ανακοινώνονται στο επόμενο διάστημα!
 
Τι εφαρμογές μπορώ να φτιάξω;
 
  • loyalty και gamification 
  • Eφαρμογές chatbots 
  • mobile apps 
  • Blockchain apps 
  • Data analysis 
  • Crowdfunding platforms 
  • e-invoicing 
  • Εφαρμογές που κάνουν χρήση του NBG  
  • Εχουμε πολλές ιδέες στις προδιαγραφές !
 
Διάβασε εδώ την πρώτη έκδοση των προδιαγραφών: https://goo.gl/Qyfy97 
 
 
Πώς θα γίνει η αξιολόγηση;
 
Θα αξιολογήσουμε με βάση την ιδέα και τον βαθμό υλοποίησής της στο διάστημα του crowdhackathon, την καινοτομία της και το επιχειρηματικό ή κοινωνικό της ενδιαφέρον. 
 
 
Τι πρέπει να κάνω από τώρα;
 
Να γραφτείτε ΑΜΕΣΑ ! 
Μετά να κάνετε προεργασία π.χ. ιδέες εφαρμογών και να κάνετε σχετικά σχέδια με τη μορφή wireframes.
Να βρείτε ομάδα (αν δεν έχετε μην ανησυχείτε, θα σας εντάξουμε εμείς σε ομάδα κατά τη διάρκεια).
Nα αναζητήσετε και να συνδυάσετε ανοικτά δημόσια δεδομένα ή ελεύθερα δεδομένα και διεπαφές (apis, webservices κοκ).
Να ενημερώνεστε συνεχώς από το δικτυακό τόπο του crowdhackathon http://crowdhackathon.com/fintech2/
 
 
Τι πρέπει να ξέρω για τη διάρκεια του μαραθωνίου;
 
Nα φοράτε άνετα ρούχα. Η διοργάνωση θα διαρκέσει πολλές ώρες.
Να έχετε μαζί σας laptop, φορτιστές, πολύμπριζα.
Εμείς θα έχουμε ωραίους χώρους, γρήγορο internet, φαγητό και αναψυκτικά, και στο τέλος πάρτυ και μπύρες !!
Μπορείτε να δουλέψετε με τεχνολογίες που ξέρετε για web / mobile κλπ. Δεν χρειάζεται να μάθετε κάτι νέο. Θα εξελίξετε τις γνώσεις σας.
 
 
Τι άλλες χρήσιμες πληροφορίες υπάρχουν;
 
Διεξαγωγή μαραθωνίου: 20, 21 και 22 Οκτωβρίου
 
Πρόγραμμα: https://goo.gl/758Y4r 
 
Την Παρασκευή 20/10/2017 θα πραγματοποιηθεί το kick off meeting που θα συμμετέχουν οι ομάδες. Θα παρουσιαστεί η διαδικασία και το συνολικό πρόγραμμα. Μέσα στο Σ/Κ (21 και 22/10) θα πραγματοποιείται η ανάπτυξη των εφαρμογών και την Κυριακή οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις εφαρμογές σε όλους και στην επιτροπή αξιολόγησης..
 
 
Site με πληροφορίες για τα βραβεία http://crowdhackathon.com/fintech2/ 
 
Facebook event για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις της συζήτησης για τις προδιαγραφές και το sharing ιδεών https://www.facebook.com/events/247459649088042/
 
Αναλυτικές προδιαγραφές, ιδέες, κατευθύνσεις και πηγές σε δεδομένα και APIs ειναι διαθέσιμα στο https://goo.gl/Qyfy97 
 
Πλαίσιο συμμετοχής http://crowdhackathon.com/fintech2/terms/
 
Χώρος: be finnovative, Πειραιως 74, 18346 Μοσχάτο Αττική. Πρόσβαση.
 
Επικοινωνία
 
Για οτιδήποτε αφορά το Crowdhackathon μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στο site ή στα email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  
 
 
Σε περιμένουμε! 
 
Φιλικά,
 
Γιώργος
Crowdpolicy, CTO/CIO
 
 
This email was sent to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
You received this email because you are registered with CROWDPOLICY
 
 
 
© 2017 CROWDPOLICY
 
Joomla Templates: by JoomlaShack
Template Upgrade by Joomla Visually