Τμ. Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας

Στόχοι μας... οι Ανάγκες σας

Ανακοινώσεις

Ημερίδα για την Εργασία στην Ευρώπη

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, 17:30- 20:30, ImpactHub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή)

Ημερίδα για την Εργασία στην Ευρώπη

 

Η Action Synergy και το πρόγραμμα European Labor Mobility Support (LAMOS EU) προσκαλεί νέους που ενδιαφέρονται να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, επαγγελματίες που ασχολούνται με την κινητικότητα στην αγορά εργασίας, οργανισμούς που εργάζονται για την διευκόλυνση εξεύρεσης θέσεων εργασίας, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται για θέματα σχετικά με την εργασία στην Ευρώπη στην ημερίδα- παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, 17:30- 20:30 στο ImpactHub Athens (Καραΐσκάκη 28, Ψυρρή) στο Hub Deck (Προσέλευση/ Εγγραφές: 17:00- 17:30).

Το πρόγραμμα European Labor Mobility Support έχει αναπτύξει μια σειρά από εργαλεία που στοχεύουν να διευκολύνουν την προσαρμογή των νέων σε ένα εργασιακό περιβάλλον άλλης ευρωπαϊκής χώρας τόσο πριν όσο και μετά την μετάβασή τους στη χώρα αυτή. Ελάτε στην ημερίδα για να μάθετε περισσότερα για τα εργαλεία αυτά καθώς και για άλλα ευρωπαϊκά εργαλεία που στοχεύουν στην διευκόλυνση των νέων που αναζητούν εργασία σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Μάθετε επίσης πώς έχουν εφαρμοστεί αυτά τα εργαλεία στην πράξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι εντελώς δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Οι θέσεις είναι περιορισμένες οπότε θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Δηλώστε συμμετοχή στην ημερίδα
 

Τα εργαλεία

Τα εργαλεία που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια της ημερίδας είναι τα εξής:

1) Ηλεκτρονικό Εργαλείο αξιολόγησης
Ηλεκτρονικό εργαλείο που στοχεύει στην μέτρηση και την διάγνωση της ετοιμότητας του κάθε ατόμου να εργαστεί στο εξωτερικό και παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τους τομείς όπου χρειάζεται ανάπτυξη και βελτίωση.

2) Οδηγός Εργασίας με άτομα που ενδιαφέρονται για εργασία στο εξωτερικό
Οδηγός για επαγγελματίες που αφορά την υποστήριξη πριν την μετακίνηση και την βοήθεια στην προσαρμογή σε ένα ξένο περιβάλλον εργασίας- από το στάδιο της εκδήλωσης πρόθεσης αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό μέχρι το στάδιο της προσαρμογής.

3) Εκπαιδευτικά Υλικά
Εκπαιδευτικά υλικά που στοχεύουν στην προετοιμασία ατόμων τόσο πριν όσο και μετά την μετακίνηση για την εργασία στο εξωτερικό. Το εκπαιδευτικό υλικό στοχεύει στην βελτίωση κάποιων σημαντικών δεξιοτήτων που έχουν σχέση με τη μετακίνηση στο εξωτερικό. Οι δεξιότητες αυτές είναι: Διαπολιτισμική ικανότητα, πολιτισμική ευαισθητοποίηση, προσαρμοστικότητα, αισιοδοξία, συναισθηματική σταθερότητα, ικανότητα επικοινωνίας, αυτο-αποτελεσματικότητα, ανθεκτικότητα. Οδηγός για εργοδότες για το πώς μπορούν να διευκολύνουν την προσαρμογή των εργαζομένων σε ένα ξένο εργασιακό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα

Το European Labor Mobility Support (LAMOS EU) έχει συγχρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συντονιστής του έργου είναι o Κυπριακός οργανισμός Eurosuccess Consulting και στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται από την Action Synergy. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης η OIC Poland Foundation από την Πολωνία, η Inercia Digital από την Ισπανία και η Academy for Career Development and Re-training (ABU) από τη Γερμανία.

Πώς να έρθετε

Το ImpactHub Athens βρίσκεται στην οδό Καραΐσκάκη 28 κοντά στην πλατεία του Ψυρρή (πίσω από "Tο Kουλούρι του Ψυρρή"). 
Σταθμός μετρό: Μοναστηράκι

Δείτε εδώ τον χάρτη με την ακριβή τοποθεσία του χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα
 
 
 
Joomla Templates from JoomlaShack
Template Upgrade by Joomla Visually