Τμ. Διασύνδεσης, Διαμεσολάβησης & Καινοτομίας

Στόχοι μας... οι Ανάγκες σας

Ανακοινώσεις

Invitation: Athens Climathon 2018

   

 

Ένα πράσινο 24-ωρο Hackathon στην πόλη της Αθήνας

 

Ελάτε να αναλύσουμε τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής σε μία ζωντανή ατμόσφαιραμε energy food και αναψυκτικάσεμινάρια και ομιλίες που θα σας εμπνεύσουν καθώς και πολλές άλλες εκπλήξεις να σας περιμένουν.

 

Ημερομηνία: 26 Οκτωβρίου, 2018

Ώρα έναρξης: 12μμ

 

Τοποθεσία: Οργάνωση Γη @ Κ44

 

Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 44 11854 – Γκάζι, Αθήνα,
Στάση Μετρό “Κεραμεικός”

                                               

                                            

Φέτος, το Climathon της Αθήνας τελεί υπό την αιγίδα του EIT Climate-KIC Greece Hub και την προσπάθεια πλαισιώνουν ως συνδιοργανωτές το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά", το UN SDSN Greece και η Aephoria,με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, Αστικής Πανίδας, Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή και του Γραφείου Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του Δήμου Αθηναίων.

 

Πρόκληση: Η δημιουργία του πρώτου ανοικτού και ψηφιακού μητρώου δένδρων στον αστικό ιστό (Urban Open Data Tree Inventory), το οποίο θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη μελλοντική διαχείριση των χώρων πρασίνου της πόλης, τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το πλάνο δεντροφύτευσης αλλά και με τη διαχείριση ζητημάτων όπως οι πλημμύρες και οι καταιγίδες.

 

Το EIT Climate-KIC αποτελεί την Ευρωπαϊκή κοινότητα για τη γνώση και την καινοτομία, η οποία λειτουργεί για μια ευημερούσα, χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτική στην αλλαγή του κλίματος κοινωνία και βασίζεται στην κυκλική οικονομία με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Το EIT Climate-KIC Hub στην Ελλάδα (https://www.climate-kic.org/countries/greece/) ξεκίνησε την επίσημη δραστηριοποίησή του στις 25 Μαΐου 2018 και εκπροσωπείται από μια κοινοπραξία αποτελούμενη από: Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" (συντονιστής του έργου), την Ακαδημία Αθηνών, το Uni.fund, την ERFC, το δίκτυο UN SDSN Greece, το ερευνητικό κέντρο IOBE και την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Eunice Energy Group. Συντονιστής του Hub είναι η καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) Φοίβη Κουντούρη και επιχειρησιακός μάνατζερ είναι ο Αχιλλέας Σπαής. 

Το Climathon είναι μια πρωτοβουλία του ΕΙΤ Climate-KIC με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων και εφαρμόσιμων εργαλείων και λύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις πόλεις. Το 2017 συμμετείχαν 104 πόλεις με 4500 συμμετέχοντες.

 

Στις 26 Οκτωβρίου μην ξεχάσετε το laptop και το sleeping bag σας!

 

JOIN US NOW ON: https://climathon.climate kic.org/en/athens

 

 

Prof. Dr. Phoebe Koundouri (BA, MPhil, MSc, PhD_Cambridge)
Personal Webpage: www.aueb.gr/en/faculty_page/koundouri-phoebe
Ranked in top 1% female economists in the world: https://ideas.repec.org/top/top.women.html

Professor School of Economics | Director Research Center for Socio-Economic and Environmental Sustainability (ReSEES) www.dept.aueb.gr/en/ReSEES | ATHENS UNIVERSITY OF ECONOMICS AND BUSINESS www.aueb.gr

Director | EIT Climate-KIC Hub Greece  www.climate-kic.org/countries/greece/  

ATHENA Research and Innovation Center www.athena-innovation.gr/en
Visiting Professor | CCCEP London School of Economics www.cccep.ac.uk

Co-Chair | United Nations Sustainable Development Solutions Network - Greece www.unsdsn.gr
Chair Scientific Board | International Center for Research on the Environment and the Economy (ICRE8) www.icre8.eu
Vice-Chair Scientific Board | European Forest Institute www.efi.int


 

 

Joomla Templates: by JoomlaShack
Template Upgrade by Joomla Visually