Εκτύπωση

Σας προσκαλούμε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:00 στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, Θηβών 250 και Π. Ράλλη σε ημερίδα με θέμα : Το νήμα, η τέχνη και η οικοτεχνία στην Ελλάδα σήμερα.


Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι:
Η κυρία Βαρβάρα Τερζάκη Παλλήκαρη Συντονίστρια της αποστολής «Πηνελόπη Gandhi».
Η κυρία Λουίζα Καραπιδάκη Αρχαιολόγος του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών από την αποστολή «Πηνελόπη Gandhi».
Ο κύριος Σπύρος Μέντης, από την Δωρεά Μέντη - Μουσείο Μπενάκη.
Θα προλογίσει ο Δρ Γιώργος Πρινιωτάκης, καθηγητής του τμήματος κλωστοϋφαντουργίας του ΤΕΙ Πειραιά.

Θα ακολουθήσει συζήτηση
Η Αποστολή «Πηνελόπη Gandhi» υποστηρίζεται από προσωπικότητες που προέρχονται από διάφορους χώρους της επιστήμης και της τέχνης διεθνώς, με επικεφαλής την κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, καθηγητές από το Παν/μιο Κρήτης, Παν/μια του εξωτερικού, το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων, το Ευρωπαϊκό Σχολείο, από γιατρούς, φοιτητές και φοιτήτριες, από υφάντριες και υφαντές της Κρήτης. Συμμετέχουν επίσης, ξεχωριστές γυναίκες με μεγάλο κοινωνικό έργο, από την Ινδία, την Περσία και την Παλαιστίνη. Η Αποστολή συντονίζεται από τη κυρία Βαρβάρα Τερζάκη - Παλλήκαρη.
Ο κύριος Σπύρος Μεντής είναι ο τελευταίος ιδιοκτήτης της ομώνυμης βιοτεχνίας Μεντή πριν δωριθεί στο Μουσείο Μπενάκη στα τέλη του 2012. Μετά από 150 χρόνια συνεχής λειτουργίας είναι πλέον το πρώτο διαδραστικό μουσείο στο χώρο της Κλωστοϋφαντουργίας. Διαθέτει εξαιρετική εμπειρία του στο τομέα.

Την εκδήλωση οργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, το ίδρυμα Μέντη και το Πανεπιστήμιο Των Ορέων «Πηνελόπη Gandhi».

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 

Αφίσα Ημερίδας

Πρόσκληση Ημερίδας

Πρόγραμμα Ημερίδας

Φιλοσοφία της αποστολής Πηνελόπη Gandhi

Παρουσίαση Πηνελόπη Gandhi