Εκτύπωση

Οικονομική και Υλική Υποστήριξη Συλλόγου «Φροντίδα»

Ο θεσμός των χορηγιών, υπήρξε από την αρχαιότητα πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη πολλών και σημαντικών δραστηριοτήτων. Χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν σπουδαία έργα και οράματα. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που κανένας σύλλογος και κανένα σωματείο δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την υποστήριξη οικονομικών παραγόντων.


Γι αυτό το λόγο ζητάμε από εσάς να σταθείτε δίπλα μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για όλα αυτά τα παιδιά με τις ειδικές δυνατότητες. Γιατί αξίζει όλοι να είμαστε δίπλα τους , συμπαραστάτες και αρωγοί σε αυτό το δύσκολο δρόμο που επέλεξε η ζωή για εκείνα.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο Σύλλογος «Φροντίδα» είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down.
Ιδρύθηκε το 2008 στον Πειραιά με σκοπό να προσφέρει κοινωφελές έργο στις οικογένειες που καταφεύγουν στην αναζήτηση βοήθειας λόγο των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.
Ο Σύλλογος Φροντίδα είναι αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστοποιημένο από το υπουργείο υγείας και από το πρωτοδικείο με αριθ. 7483/2008.
Διοικείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Νομαρχία Πειραιά. Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής και απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος μας πιστεύει ότι το πολιτιστικό επίπεδο μιας κοινωνίας αναδεικνύεται σε σημαντικό βαθμό από τον τρόπο που αντιμετωπίζει, όσα μέλη της διαφέρουν ή μειονεκτούν.
Οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν παύουν να αποτελούν φορείς προσωπικής ελευθερίας, αξιοπρέπειας και δημιουργικότητας. Τα άτομα με αναπηρία έχουν μεν ειδικές ανάγκες, όμως διαθέτουν ασφαλείς και ειδικές δυνατότητες, τις οποίες αναπτύσσουν με αξιοθαύμαστο τρόπο, τους μηχανισμούς αναπλήρωσης.
Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ούτε κοινωνικοί παραβάτες, ούτε απόβλητοι, αλλά άνθρωποι που αποκλίνουν από έναν ιδεατό τύπο «μέσου ανθρώπου». Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε προκατάληψη, κοινωνική ανισότητα, στάση απόρριψης και εμπαιγμού, απέναντι στα άτοµα με αναπηρία, κοντά όμως στην ανάδειξη και στήριξη των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, την μόρφωση, την υγεία, την εργασία, τη ζωή.
Ο Σύλλογος Φροντίδα ξεκίνησε από ανάγκη και επιθυμία των γονέων αυτών των παιδιών. Στα λίγα χρόνια της ύπαρξής του έχει καταφέρει να βοηθήσει πολλές οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Oι δραστηριότητες του συλλόγου μας ποικίλουν και αγκαλιάζουν το πρόβλημα των οικογενειών, αλλά και των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας που χρειάζονται βοήθεια. Έχουμε υιοθετήσει 87 οικογένειες που αποτελούνται από 405 άτομα , από τα οποία 57 είναι «παιδιά» με ειδικές δυνατότητες (εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down), και 2 από τα μέλη τους είναι ηλικίας 3 και 6 μηνών. Να σημειωθεί ότι οι οικογένειες αυτές έχουν χαμηλό βιοτικό επίπεδο που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης της ανθρώπινης ζωής. Για το λόγο αυτό ο σύλλογος καταβάλει προσπάθεια να ενισχύσει τις οικογένειες αυτές με τρόφιμα και ρούχα τουλάχιστον μια φορά το μήνα.
Κατόπιν αυτών των επιτακτικών αναγκών δημιουργήθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο της Φροντίδας, που στόχο έχει να προσφέρει δωρεάν, είδη πρώτης ανάγκης κυρίως τρόφιμα καθώς και άλλα προϊόντα στις οικογένειες κυρίως του συλλόγου
Άμεση προτεραιότητα του Συλλόγου, είναι να λειτουργεί τους επόμενους μήνες το κέντρο φύλαξης και αποκατάστασης των παιδιών με ειδικές δυνατότητες. Σε αυτή μας την προσπάθεια απαραίτητη είναι και η δική σας βοήθεια και συνδρομή. Ήδη έχει παραχωρηθεί ο κατάλληλος χώρος για την δημιουργία του, ο οποίος βρίσκεται στην Λεωφόρο Θηβών 245 στο Ρέντη.Το Κέντρο Διημέρευσης θα απασχολεί παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Down και νοητική υστέρηση, προσφέροντάς τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ( πχ ιατρικές εξετάσεις, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό καθώς και άλλους επαγγελματίες υγείας). Επιπλέον από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα θα διαθέτει ειδικούς παιδαγωγούς που θα μαθαίνουν στα παιδιά διάφορες εικαστικές δραστηριότητες όπως, ζωγραφική, αγιογραφία, μουσική κα.

Ευελπιστούμε στη δική σας ανταπόκριση για να δώσουμε όλοι μαζί τις προοπτικές που αξίζει να έχουν αυτά τα παιδιά, τα δικά μας παιδιά.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία σχετικά με τη δραστηριότητα και το έργο του συλλόγου.

Αναμένοντας με χαρά νέα σας Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Βασιλόπουλος Διονύσιος

Διευ/νση: Αλατσάτων 5 Νίκαια
Τηλ: 2104908631Τηλ-fax:2117205287
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστο/λιδα: www.frodida.gr