Εκτύπωση

Επιδοτούμενη Δωρεάν Πρακτική Άσκηση Ανέργων σε Εταιρείες

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο δράσης στοχευμένων παρεμβάσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης των Νέων, προβλέπεται:

  • 5μηνη επιδοτούμενη απασχόληση για νέους μέχρι 29 ετών, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Ιατροφαρμακευτική και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη αυτών, έναντι κινδύνου, ατυχήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης

Η ICAP People Solutions σε συνεργασία με το πιστοποιημένο ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ , παρέχουν υπηρεσίες για την κατάρτιση και την ομαλή διάθεση των ενδιαφερόμενων νέων στη δράση αυτή.
Η γενική αρχή είναι ότι ο δικαιούχος άνεργος αφού εκπαιδευτεί σε πιστοποιημένο ΚΕΚ , θα προσφέρει εργασία σε εταιρείες με τη μορφή πρακτικής άσκησης, χωρίς καμία επιβάρυνση για την εταιρεία.
Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, παρακαλείστε όπως επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.icapcareer.gr/praktikiaskisi συμπληρώνοντας τις ανάγκες σε άτομα, τις ειδικότητες και το επιθυμητό επίπεδο εκπαίδευσης. Άμεσα, ένας έμπειρος σύμβουλός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να συντονίσετε από κοινού, τα επόμενα βήματα της συμμετοχής σας.
Ο αριθμός των ανέργων που θα μπορεί κάποια εταιρεία να προσλάβει θα αποτελεί συνάρτηση του προσωπικού της (ΦΕΚ.Β. 915/20.05.2011).

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ

1 - 5

Ίσος του Αριθμού των Απασχολουμένων

6 - 10

Ίσος με το 80% του Αριθμού των Απασχολουμένων

11 - 50

Ίσος με το 70% του Αριθμού των Απασχολουμένων

51 - 70

Έως 35 Άτομα

71 - 250

Ίσος με το 50% του Αριθμού των Απασχολουμένων

251 - 418

Έως 125 Άτομα

> 418

Ίσος με το 30% του Αριθμού των Απασχολουμένων


Επίσης, σε περίπτωση που προσλάβετε κάποιον ή κάποιους από τους ασκούμενους αυτούς με τη λήξη της - δωρεάν για την εταιρεία σας - 5μηνης πρακτικής τους, θα δικαιούσθε επιδότηση όλων των εργοδοτικών εισφορών αυτών, για διάστημα ενός έτους.
Υπολογίζεται πως οι υποψήφιοι θα είναι διαθέσιμοι για πρακτική άσκηση από τα μέσα Μαΐου.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλέστε στο 210 7200000.

Με εκτίμηση,
ICAP People Solutions