Εκτύπωση

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τις διεθνείς υποτροφίες μεταπτυχιακού επιπέδου

Στο πλαίσιο της σύμπραξης IDEX Paris-Saclay μεταξύ γαλλικών εκπαιδευτικών φορέων, το Ίδρυμα Επιστημονικής Συνεργασίας της Γαλλίας (FCS) επιθυμεί να προωθήσει σε διεθνές επίπεδο τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (Master) των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων (http://www.campus-parissaclay.fr/en/News/Appels-a-projets/Action-IDEX-Paris-Saclay-2013) και να διευκολύνει έτσι την υποδοχή φοιτητών υψηλού επιπέδου οι οποίοι σκοπεύουν να επεκτείνουν τα σχέδιά τους για σπουδές έρευνας μέχρι και σε επίπεδο διδακτορικού (Doctorat).


Για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 θα χορηγηθούν ογδόντα (80) υποτροφίες. Η διάρκεια των υποτροφιών θα είναι δύο έτη για εισαγωγή στο 1ο έτος του Master ή για ένα έτος στην απευθείας εισαγωγή στο 2ο έτος του Master Κριτήρια επιλογής υποψηφιοτήτων

Σε ποιούς απευθύνεται

Η συγκεκριμένη πρόσκληση απευθύνεται σε διεθνείς φοιτητές, κατόχους προπτυχιακού τίτλου σπουδών (Licence) για το επίπεδο Μ1 και πτυχίου για το Μ2. Ο φοιτητής θα πρέπει να γίνει δεκτός σε ΠΜΣ των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων και να εγγραφεί σε πρόγραμμα διεθνούς κινητικότητας. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη πρόσκληση δεν αφορά φοιτητές που φοιτούν σε γαλλικό πανεπιστημιακό ίδρυμα την περίοδο υποβολής της αίτησης.

Επίπεδο

Η πρόσκληση απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε φοιτητές που πρόκειται να εισαχθούν στο 1ο έτος του Μaster για τους οποίους προβλέπονται συνηθέστερα υποτροφίες διάρκειας δύο ετών (Μ1+Μ2 με την προϋπόθεση της αναγνώρισης των δύο εξαμήνων του Μ1). Η εισαγωγή στο 2ο έτος του Master θα ληφθεί υπόψη για υποψηφιότητες πολύ υψηλού επιπέδου.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλων υποψηφιότητας : 31 Μαΐου 2013
* Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.campus-paris-saclay.fr/en/News/Appels-aprojets/Action-IDEX-Paris-Saclay-2013