Εκτύπωση

ΠΜΣ «Δημόσια Οικονομική και Πολιτική»

Το Τμήμα Λογιστικής του Τ.Ε.Ι Πειραιώς προσκαλεί υποψηφίους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Δημόσια Οικονομική και Πολιτική – (Master in Public Economics and Policy)».

Αντικείμενο του Προγράμματος αποτελεί η Δημόσια Οικονομική και Πολιτική και ο βασικός σκοπός είναι η μεταπτυχιακή εκπαίδευση των φοιτητών για την αντιμετώπιση των αυξημένων απαιτήσεων της αγοράς εργασίας, αλλά και η εμβάθυνση στο αντικείμενο αυτό σε θεωρητικό επίπεδο.  Η προαγωγή της Διοίκησης, με εφαρμογές στη Δημόσια Οικονομική Πολιτική αποτελεί σημαντικό στόχο αυτού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, πτυχιούχοι Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, που προέρχονται από Τμήματα Διοικητικών, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών ή άλλων συναφών Τμημάτων.
Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών βασίζεται στα εξής κριτήρια:

  1. βαθμός πτυχίου
  2. βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα που είναι σχετικά με το αντικείμενο και τα μαθήματα του Π.Μ.Σ.
  3. ερευνητική δραστηριότητα
  4. γνώση ξένης γλώσσας (τα κριτήρια γλωσσομάθειας βρίσκονται στον Κανονισμό του Ιδρύματος)
  5. εργασιακή εμπειρία σε αντίστοιχο τομέα ή σε συναφές αντικείμενο.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης για τη χορήγηση των τίτλων είναι 24 μήνες (τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών) συμπεριλαμβανομένης της συγγραφής μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας ή ισοδυνάμου αυτής (ερευνητικό project). Στην περίπτωση της μερικής φοίτησης η χρονική διάρκεια του Π.Μ.Σ. μπορεί να κυμαίνεται από πέντε (5) έως το μέγιστο οκτώ (8)  ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 01.07.2013 έως 26.07.2013 και από 26.08.2013 έως 16.09.2013 στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.
Συνημμένα θα πρέπει να προσκομίσουν, τα παρακάτω δικαιολογητικά, τα οποία παρέχονται στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. και στο website του Μ.Π.Σ. (www.mpep.gr):

  • Αίτηση Υποβολής Δικαιολογητικών (όπως το πρωτότυπο)
  • Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα (όπως στο υπόδειγμα)
  • Επίσημο επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος
  • Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακρίβεια δυο δεκαδικών ψηφίων)
  • Δύο συστατικές επιστολές (σε έντυπα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος όπως το πρωτότυπο, σφραγισμένες σε φακέλους από τον υπογράφοντα)
  • Επικυρωμένο αποδεικτικό καλής γνώσης ξένης γλώσσας.
  • Δύο έγχρωμες φωτογραφίες με το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου οπισθογραφημένο
  • Αποδεικτικό γνώσης της Ελληνικής Γλώσσας από τους αλλοδαπούς, που αποδεικνύεται από πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ελληνικού Πανεπιστημίου ή Απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.
  • Αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ για υποψηφίους που έχουν τίτλους σπουδών από Τριτοβάθμια Ιδρύματα της αλλοδαπής (επικυρωμένο αντίγραφο)
  • Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν)
  • Ερευνητικές δραστηριότητες, επιστημονικές δημοσιεύσεις, διακρίσεις (εάν υπάρχουν)
  • Επιπρόσθετα προσόντα, υποτροφίες, ειδικά σεμινάρια, μαθήματα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, μελέτες, μεταπτυχιακοί τίτλοι, πτυχία συμπληρωματικής εκπαίδευσης κλπ, (εάν υπάρχουν).

Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων.
Τα μαθήματα θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 18:00-21:00 και Σάββατο 09:00-15:00.

Η συμπληρωμένη αίτηση και τα σχετικά επίσημα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη γραμματεία του Π.Μ.Σ. στην παρακάτω διεύθυνση, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή:
Τ.Ε.Ι. Πειραιά – Γραμματεία Π.Μ.Σ.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Δημόσια Οικονομική και Πολιτική»
(Δ’ κτήριο, 2ος όροφος, γραφείο 313)
Θηβών 250 & Πέτρου Ράλλη,
122 44 Αιγάλεω
Τηλ: 210 5381323
(Δε-Πα: 09:00 – 14:00)
Fax: 210 5381267


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Οι παραδόσεις των μαθημάτων θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του ΤΕΙ Πειραιά, Κειριαδών 2, Κάτω Πετράλωνα, ΤΚ: 11854, Στάση Μετρό Κεραμικός