Εκτύπωση

« Η AIESEC έκανε το όνειρό μου πραγματικότητα!»

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος, διεθνής, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός στον κόσμο με παρουσία σε 124 χώρες. Όραμά της είναι να αναπτύξει τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει, να τους παρέχει πολιτισμική και εργασιακή γνώση, να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων, ενώ, ταυτόχρονα, αναπτύσσει νέους, που θα είναι μελλοντικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά υπεύθυνοι ηγέτες, άτομα που θα συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία και την εξέλιξή της.

Κάθε χρόνο, πάνω από 16.000 νέοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μα μοναδική εμπειρία, ταξιδεύοντας σε μία από τις χώρες του δικτύου μας, είτε μέσω του προγράμματος GLOBAL TALENT (Πρόγραμμα Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης επί πληρωμή) , είτε μέσω του προγράμματος EXPLORE (Πρόγραμμα Διεθνούς Κοινωνικής Ανάπτυξης).

http://www.youtube.com/watch?v=IDJQOJCFPng

Η Ολυμπία μάς διηγείται για την εμπειρία της στο GLOBAL TALENT , εστιάζοντας στα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα.

«Το όνομά μου είναι Ολυμπία και είμαι 23 ετών. Μετά τις σπουδές μου αποφάσισα να συμμετέχω στο πρόγραμμα Global Talent της AIESEC. Η πρακτική μου έγινε σε μία από τις μεγαλύτερες εκδοτικές εταιρείες στην Ολλανδιά. Η εντύπωσή μου ήταν πολύ θετική, καθώς από την πρώτη στιγμή, η τοπική επιτροπή της AIESEC με βοήθησε να γνωρίσω τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και να ενταχθώ ομαλά στο νέο περιβάλλον.»
 
Σκοπός του προγράμματος Global Talent είναι η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων και η παροχή εμπειρίας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, μέσω της πρακτικής άσκησης επί πληρωμή στο εξωτερικό για 6 μήνες, έως και 1 χρόνο. Δίνει, έτσι, τη δυνατότητα στους τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές να εργασθούν σε ένα διεθνές περιβάλλον μάθησης και συνεχούς εκπαίδευσης, πάνω στον τομέα σπουδών τους. Η εύρεση της κατάλληλης θέσης για το συμμετέχοντα πραγματοποιείται σε συνεργασία με ένα αρμόδιο μέλος της τοπικής επιτροπής, που τον αναλαμβάνει προσωπικά, σε διάρκεια 2 μηνών. Πριν την αναχώρησή του, ο συμμετέχων προετοιμάζεται κατάλληλα, τόσο από έμπειρα μέλη του οργανισμού, όσο και μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια εταιρειών. Επιπλέον, κατά την άφιξή του, έχει τη συνεχή υποστήριξη της αρμόδιας τοπικής επιτροπής της AIESEC της χώρας που τον φιλοξενεί.
 
«Η εμπειρία μου αυτή με βοήθησε τόσο στο προσωπικό, όσο και στο επαγγελματικό μου επίπεδο. Ανακάλυψα τις ικανότητες, τα δυνατά μου σημεία, ανέπτυξα τις δεξιότητές μου και διεύρυνα τους ορίζοντές μου. Εμπλούτισα τις γνώσεις μου, εμπνεύστηκα από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και αναπτύχθηκα σαν άνθρωπος. »

« Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, που δεν πρέπει κανείς να χάσει! »
Ολυμπία

http://www.youtube.com/watch?v=OXMZFX__UoE

Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένες από τις χώρες εθνικής συνεργασίας σε όλους τους εργασιακούς τομείς:

Αυστρία, Βραζιλία, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία

Ακόμα παρουσιάζεται υψηλή ζήτηση στον τομέα Information Technology και Engineering, τόσο στις προαναφερθείσες χώρες, όσο και στις παρακάτω:

Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Αίγυπτος, Μαρόκο, Τυνησία, Δανία, ΗΠΑ, Ελβετία, Πολωνία, Τουρκία, Τσεχία, Βουλγαρία, Κολομβία, Γουατεμάλα, Μεξικό, Λιβερία, Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού

Ο αριθμός των θέσεων παγκοσμίως ανανεώνεται καθημερινά. Ενδεικτικά, όμως, τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν:

Information Technology: 438 θέσεις πρακτικής άσκησης
Engineering: 130 θέσεις πρακτικής άσκησης
Other Technical Subjects: 146 θέσεις πρακτικής άσκησης
 
http://www.youtube.com/watch?v=54q0xRMqaQw

Η Αλεξάνδρα είναι ένα από τα χιλιάδες παιδιά, που αποφάσισαν, πριν το τέλος των σπουδών τους, να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία του προγράμματος Explore . Με ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά, μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της και τα συναισθήματά της για τις έξι υπέροχες εβδομάδες, που έζησε στη Ρουμανία.

«Το όνομά μου είναι Αλεξάνδρα και είμαι φοιτήτρια. Αποφάσισα να συμμετέχω στο πρόγραμμα Explore της AIESEC. Η αποστολή μας ήταν ο επαναπροσδιορισμός του brand και η προώθηση του πανεπιστημίου της Οράντεα στη Ρουμανία. Το πρόγραμμα αυτό είναι από τις καλύτερες ευκαιρίες να εφαρμόσεις τις γνώσεις σου στο marketing. Τα tasks που αναλάβαμε ήταν συγκεκριμένα και ενδιαφέροντα: βίντεο για την πόλη και το πανεπιστήμιο, survivor guide για τους πρωτοετείς φοιτητές, καταγραφή testimonials (μαρτυρίες) απ’ τους Erasmus, κυρίως, φοιτητές, δημιουργία poster, brochure και flyer για το πανεπιστήμιο. Απ’ τα πιο δύσκολα, αλλά και γεμάτα πρόκληση, καθήκοντα είναι η εύρεση καινούριου logo για το πανεπιστήμιο, όπως και η πρόταση promotional strategy.»
 
Σκοπός του προγράμματος Explore είναι να αναπτύξεις τις ηγετικές σου ικανότητες και τα προσωπικά σου χαρακτηριστικά, βιώνοντας μία πρακτική εμπειρία 6 εβδομάδων στο εξωτερικό, με σκοπό την κοινωνική δράση. Πιο συγκεκριμένα, εργάζεσαι σε μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ινστιτούτο ή οργανισμό, εφαρμόζοντας τις γνώσεις και δεξιότητές σου πάνω στους τομείς του Marketing, Public Relations, Management, Fund Raising, Sales, καθώς και στον τομέα του Information Technology. Πραγματοποιείς παρουσιάσεις, σεμινάρια και εκπαιδευτικές - διαδραστικές δραστηριότητες για την εξάπλωση και αναγνώριση την έννοιας της επιχειρηματικότητας σε νέους, μαθητές ή στο ευρύ κοινό.
 
«Η εργασία σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον σου δίνει την δυνατότητα να ανοίξεις νέους ορίζοντες, να αλλάξεις νοοτροπία και να γίνεις πιο ώριμος. Το αποτέλεσμα μας ανταμείβει! Στο τέλος όλοι έχουμε κερδίσει πολλά απ’ την παραμονή μας εδώ: άπειρες γνωριμίες, καινούριους φίλους, πρακτική εξάσκηση στο αντικείμενο που μας αρέσει και, ταυτόχρονα, μία αξέχαστη εμπειρία. Φεύγοντας από την Οράντεα, πιο “πλούσιοι”, παίρνουμε μαζί μας τις πιο γλυκές αναμνήσεις… »
Αλεξάνδρα

Για την περίοδο Ιανουαρίου υπάρχουν 5 διαθέσιμες θέσεις του προγράμματος Explore στην Ιταλία και 5 θέσεις στη Ρουμανία.

http://www.youtube.com/watch?v=s9wP3lZQLGo
 
Η Ολυμπία και η Αλεξάνδρα είναι μόνο δύο από τους πολλούς που κέρδισαν αυτό το στοίχημα!
Είπαν ναι στην πρόκληση και έζησαν την εμπειρία της AIESEC. Μια εμπειρία που τους άλλαξε τη ζωή και έκανε το όνειρό τους πραγματικότητα!
"Πιστέψτε στα όνειρά σας και κυνηγήστε τα! .... ποτέ μην τα παρατάτε! "

Γιατί τίποτα δεν αξίζει όσο αυτά, τα τόσο ξεχωριστά, για τον καθένα μας, όνειρα...

 

Explore Entrepreneurship

Global i-Talent


 
Τοπική επιτροπή Πανεπιστημίου Πειραιά
Διεύθυνση: Θεάτρου 89
Τηλέφωνο: 0030 211 75 09 047-8
Website: http://piraeus.aiesec.gr
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Καταληκτική ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου για αιτήσεις με σκοπό το πρόγραμμα του Ιανουαρίου.