Εκτύπωση

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ για συμμετοχή στην Πράξη: «Καινοτομικές Μορφές Απασχόλησης και Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Αττική» που υλοποιείται  στο πλαίσιο ΔΡΑΣΗ 7: « Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες την Τοπικών Αγορών Εργασίας»,. της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 08: « Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 

 

Η Α.Σ. «ΑΣ ΤΕΧΝΗΜΑ» ως φορέας υλοποίησης της Πράξης «Καινοτομικές Μορφές Απασχόλησης και Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Αττική», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013

 

Οι υποψήφιοι ωφελούμενοι των ΤοπΣΑ θα πρέπει να είναι:

Άνεργοι , εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ

Ή

Α. Νέοι Επιστήμονες(ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί,δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ) υποχρεωτικά από την 02.01.2011 και μετά.
  2.  Δύναται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όσοι έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος από την 01/01/2010 και μετά, δηλώνοντας ως έδρα την οικία τους, με την προϋπόθεση ότι από την 01/02/2011 και μετά, έχουν προβεί σε πρώτη μεταβολή έδρας σε ανεξάρτητο επαγγελματικό χώρο. Ως ημερομηνία έναρξης θα θεωρείται η πρώτη μεταβολή.
  3. Να μην έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους, μεγαλύτερο των έξι (6) ετών από το χρονικό κτήσης του πτυχίου τους (για τις λοιπές κατηγορίες) ή της απόκτησης της ειδικότητας τους (για τους ιατρούς). Όταν στο χρονικό διάστημα των έξι (6) ετών περιλαμβάνεται χρόνος παρακολούθησης κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών, ο χρόνος αυτός παρατείνει αντίστοιχα το όριο των έξι (6) ετών. Η ανωτέτω ρύθμιση δεν αφορά στους ιατρούς.
  4. Για τους πτυχιούχους αλλοδαπής το διάστημα των έξι (6) ετών υπολογίζεται από την αναγνώριση του πτυχίου τους από το ΔΟΑΤΑΠ.
  5. Για τα πτυχία που έχουν αποκτηθεί σε χώρα την Ευρωπαϊκής Ένωσης και δε3ν απαιτείται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ το διάστημα των έξι (6) ετών, υπολογίζεται από την λήψη του πτυχίου.
  6. Να έχουν ηλικία μέχρι 34 ετών, (έως την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους) πλην των ιατρών και των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανηλίκου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών. Για όσους έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των 34 ετών, το όριο αυτό παρατείνεται αντίστοιχα κατά το χρονικό διάστημα που αφορά στις μεταπτυχιακές σπουδές. Κατά τον υπολογισμό της ηλικίας του ωφελούμενου θα λαμβάνεται υπόψη η τριακοστή πρώτη Δεκεμβρίου του έτους γεννήσεως του. Οι μεταπτυχιακές σπουδές εξωτερικού λαμβάνονται υπόψη εφόσον υπάρχει αναγνώριση τους από ΔΟΑΤΑΠ.
  7. Στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα από την οικεία Δ.Ο.Υ. για το οικονομικό έτος της ένταξης δραστηριότητας τους, το ατομικό εισόδημα τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 12.000,00€. Ειδικά για τις κατηγορίες νέων επιστημόνων για τις οποίες απαιτείται πρακτική άσκηση για την απόκτηση ειδικότητας ή άδειας άσκησης επαγγέλματος (όπως ιατροί, δικηγόροι κ.α.), η αμοιβή τους κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης δεν υπολογίζεται ως εισόδημα προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
  8. Να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.
  9. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) και
  10. Να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαχτεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οι άνδρες υποψήφιοι).

Στους ωφελούμενους δεν εντάσσονται όσοι έχουν ιδρύσει τις κάτωθι μορφές εταιριών:

    • Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.),
    • Αστικές μη Κερδοσκοπικές εταιρίες και
    • Όσοι είχαν άλλη επιχείρηση πριν από τη νέα ένταξη επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ.. εκτός της ένταξης δραστηριότητας ιατρού άνευ ειδικότητας, η οποία δεν υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τους δώδεκα (12) μήνες.

 

Β. Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000,00€ για το οικονομικό έτος 2013, το δε ατομικό πραγματικό, η αντικειμενικό εισόδημα τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00€. Επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν ανά κατηγορία τα όρια εισοδήματος.

 

για να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην Πράξη «Καινοτομικές Μορφές Απασχόλησης και Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Αττική», το οποίο συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους ανω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ  ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ 

Η περιοχή παρέμβασης ορίζεται στα όρια της Περιφέρειας Αττικής  

 

Η ΠΡΑΞΗ

      Στόχος της πράξης είναι η οικονομική και κοινωνική ένταξη  82 ωφελούμενων εκ των οποίων:

(α)Αριθμός Ωφελούμενων που θα ιδρύσουν νέα επιχείρηση: 20, (β) Αριθμός Ωφελούμενων που θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις: 20, (γ) Αριθμός Ωφελούμενων που θα υπογράψουν συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα: 32, (δ) Αριθμός Ωφελούμενων που θα προετοιμαστούν για ένταξη σε άλλα προγράμματα: 10.

 

ΦΟΡΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Συντονιστής φορέας και μέλη σύμπραξης:

  • Συντονιστής: Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ( ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
  • Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης(ΠΕΒΛΤ )
  • Κέντρο Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας (KΕΑΕΠ)
  • Κέντρο συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης « Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ»
  • Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού(ΙΕΚΕΠ)
  • Ετ. Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών : OmegaTechnology
  • ΕΚΠΟΣΠΟ «Νόστος»
  • Vote Added Value

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι παραπάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να αποδεικνύονται με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά: 

  • Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
  • Αντίγραφο αποδεικτικού στοιχείου ταυτότητας
  • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι ο/η ωφελούμενος/η δεν συμμετέχει την ίδια περίοδο σε άλλο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα
  • Νομιμοποιητικά Έγραφα για όσους δηλώνουν μονογονεϊκή οικογενειακή κατάσταση
  • Αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία αίτησης και του/της συζύγου στην περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής Κατάστασης για Προστατευόμενα μελή που δεν φαίνονται στο Εκκαθαριστικό
  • Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ, αν ο αιτών /ουσα είναι εγγεγραμμένος/η σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας
  • Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού Σημειώματος ή αντίγραφο, για το τρέχον οικονομικό έτος για τυχόν εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί, ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι δεν υποχρεούται ο ωφελούμενος να υποβάλλει φορολογική δήλωση λόγω εισοδήματος.
  • Δήλωση εξουσιοδότησης για χρήση των προσωπικών του στοιχείων.
  • Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας για όσους έχουν Εντοπιότητα

Σημείωση: Θα πρέπει όλα τα αντίγραφα να είναι επικυρωμένα από τις αρμόδιες αρχές.

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Τα κριτήρια και η βαθμολογία επιλογής ωφελουμένων παρατίθενται στον ακόλουθο πίνακα:

 

Κριτήριο

Ανάλυση Κριτηρίου

Βαθμολόγηση

1. Κατάσταση Ανέργου

Μακροχρόνια άνεργος (> 12 μηνών)

20

 

2. Οικογενειακή κατάσταση

Μονογονεϊκή οικογένεια

12

Έγγαμος και οι δύο σύζυγοι άνεργοι

8

Προστατευόμενα μέλη

5 (για κάθε προστατευόμενο μέλος)

3. Οικογενειακό εισόδημα

από 0,00€ έως 7.178,00 €

15

από 7.178,01€έως 12.00,00€

10

από 12.000,01€ έως 16.000,00€

8

από 16.000,01€ έως 22.00,00€

6

Από 22.000,01€ και άνω

0

4. Κατάσταση υγείας

ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35-50

6

ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω

8

5. Εντοπιότητα

Μόνιμος κάτοικος της Π.Ε υλοποίησης πράξης

5

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Η αίτηση διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης  http://tehnima.omegatechnology.gr/

Κατόπιν συμπλήρωσης της, η αίτηση θα υποβάλλεται αποκλειστικά στα γραφεία του εταίρου της ΑΣ ΚΕΑΕΠ (Κυψέλης 16, ΤΚ 11362, Αθήνα), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 12:00 π.μ.–15:00 μ.μ. Οι υποψήφιοι με την κατάθεση της αίτησης, θα πρέπει να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους αρχίζει στις 09/12/2013 και λήγει στις 15/01/2014.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν, το αργότερο 60 ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ενώ επιπλέον οι επιλεχθέντες, θα ειδοποιηθούν για τις περαιτέρω διαδικασίες.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συντονιστή Εταίρου της Α.Σ. «ΑΣ ΤΕΧΝΗΜΑ»  http://tehnima.omegatechnology.gr/, είτε επικοινωνήστε μέσω e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .