Εκτύπωση

Υποτροφίες Πρακτικής Άσκησης στο εξωτερικό στον τομέα του Αγροτουρισμού

Ο οργανισμός νεολαίας, Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.), προσφέρει 14 υποτροφίες πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, διάρκειας 13 εβδομάδων, στον τομέα του Αγροτουρισμού.

Οι υποτροφίες θα δοθούν σε 14 νέους και αφορούν τις χώρες Ιταλία, Κύπρος, Πορτογαλία και Ισπανία. Η διάρκεια των τοποθετήσεων είναι 13 εβδομάδες επιλέγοντας ανάμεσα στις περιόδους: 3/3/2014- 25/5/2014 (για όλες τις χώρες), 19/5/2014- 17/8/2014 (Πορτογαλία), 2/6/2014-31/8/2014 (Κύπρος και Ισπανία) και 01/07/2014 – 30/09/2014 (Ιταλία). Η ευκαιρία αυτή δίνεται μέσω του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας, Leonardo da Vinci - PLM (People in Labor Market) με τίτλο: "Practica! Advance your Skills in Agritourism! (PASA!)".
Οι υποτροφίες καλύπτουν τα έξοδα διαβίωσης και ταξιδίου καθώς και γλωσσική και πολιτιστική προετοιμασία.
Προφίλ υποψηφίων
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε:

  • Άτομα που βρίσκονται ήδη στην αγορά εργασίας ή σε άνεργους νέους ηλικίας 18-30 ετών που έχουν ήδη κάποια εμπειρία στον τομέα του τουρισμού ή του αγροτουρισμού
  • Απόφοιτους τουριστικών σπουδών
  • Απόφοιτους των τεχνικών και επαγγελματικών σχολών του τομέα «Γεωργία, Τρόφιμα και Περιβάλλον» με ειδίκευση στις "Αγροτουριστικές επιχειρήσεις και γεωργικές βιομηχανίες" ή απόφοιτους σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης σε σχετικούς κλάδους.

Σημείωση: Θα δοθεί προτεραιότητα σε νέους του νομού Μεσσηνίας και σε μακροχρόνια άνεργους.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους και ένα γράμμα πρόθεσης στα αγγλικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου.
Ο οργανισμός Κ.Α.ΝΕ.
Η Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων - ΚΑΝΕ είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Νεολαίας με έδρα την Καλαμάτα. Από την ίδρυσή της (2008) μέχρι σήμερα, η K.A.NE. συμμετέχει, υλοποιεί και προωθεί μαθησιακές δραστηριότητες σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, όπως σεμινάρια κατάρτισης, σεμινάρια και συναντήσεις εκπροσώπων του τομέα της νεολαίας, ανταλλαγές νέων, πρωτοβουλίες νέων, κοινωνικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, προσφέροντας υποτροφίες συμμετοχής σε εκατοντάδες νέους της τοπικής κοινωνίας.
Σκοποί του οργανισμού είναι η προσφορά ευκαιριών προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νέων καθώς και η αναγνώριση του επαγγέλματος του youth worker (διοργανωτή κοινωνικο-μορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους), η αναγνώριση της μη τυπικής μάθησης και η ανάπτυξη του τομέα της νεολαίας στην Ελλάδα.
Πέραν των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (ιδιωτικών ή Ευρωπαϊκών), η Κ.Α.ΝΕ έχει δημιουργήσει 2 οριζόντιες αυτοχρηματοδοτούμενες δομές νεολαίας: Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας προωθώντας την ενεργό συμμετοχή και ανάπτυξη των νέων της περιοχής μας.