Εκτύπωση

Έρευνα της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα κατά το Β’ Τρίμηνο του 2014

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της Έρευνας για το τρίμηνο Απρίλιος – Ιούνιος 2014

 

Ενισχύονται για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο τα σχέδια προσλήψεων των Ελλήνων εργοδοτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης της Manpower για το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2014, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την ManpowerGroup.

Οι εργοδότες αναφέρουν τις ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων από το Α’ Τρίμηνο του 2009, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει αύξηση των απασχολούμενων ατόμων σε πέντε από τους εννέα τομείς της οικονομίας. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ο Δείκτης των Προσλήψεων καταγράφεται βελτιωμένος σε πέντε τομείς, ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ενισχύεται σε επτά από τους συνολικά εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Η Έρευνα της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα κατά το Β’ Τρίμηνο του 2014 πραγματοποιήθηκε μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 750 εργοδοτών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η τριμηνιαία Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 19% των εργοδοτών αναμένει αύξηση των ατόμων που απασχολεί, το 11% αναμένει μείωση, ενώ το 68% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει κάποια μεταβολή. Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +5%, εμφανίζοντας αύξηση 1 ποσοστιαίας μονάδας, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και 11 ποσοστιαίων μονάδων συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

 

Δείτε ολόκληρη την Έρευνα σε pdf εδώ.