Εκτύπωση

ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών»

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών» (Φ.Ε.Κ. 863/27.06.2005, τ.Β΄), (18η/03.04.2014 απόφαση της Συγκλήτου Ειδικής Σύνθεσης του Ιδρύματος) εν αναμονή της έκδοσης νέας Υ.Α. και το οποίο απονέμει: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών»


Αντικείμενο και Σκοπός του Π.Μ.Σ.

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η εξειδίκευση των πτυχιούχων και η έρευνα στις Επιστήμες της Αγωγής με εμβάθυνση στην εκπαίδευση με χρήση Νέων Τεχνολογιών. Σκοπός είναι η συμβολή στην παραγωγή γνώσης και στην επίλυση προβλημάτων στις Επιστήμες της Αγωγής με χρήση Νέων Τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα οι πτυχιούχοι θα πρέπει:

  • να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις Νέες Τεχνολογίες για επικοινωνία, πρόσβαση σε βιβλιοθήκες, αρχεία κ.λ.π.,
  • να βρίσκουν και να χρησιμοποιούν βοηθήματα, να παράγουν νέο παιδαγωγικό υλικό με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών,
  • να δημιουργούν κοινά προγράμματα και σχέδια εργασίας και έρευνας με συναδέλφους και μαθητές σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της χώρας,
  • να προσεγγίζουν διεπιστημονικά και σφαιρικά τα πολύπλοκα προβλήματα που τίθενται στο χώρο της εκπαίδευσης,
  • να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με συναδέλφους τους από άλλο γλωσσικό και πολιτισμικό περιβάλλον,
  • να αναπτύσσουν μια κριτική σχέση με την εκπαιδευτική πραγματικότητα και με τις ίδιες τις διαδικασίες παραγωγής των γνώσεων.


Το Π.Μ.Σ. παρέχει πέραν του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) και πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας ισοδύναμη της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ) βάσει του Ν. 2525/1997, αρθ. 6, παρ. 4 και του υπ’ αρίθμ. 6780/Β7/20-1-2006 εγγράφου του ΥΠΕΠΘ.

Οδηγίες υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης και κατάθεσης φακέλου υποψηφιότητας


Για να γίνει δεκτή η αίτησή τους, οι υποψήφιοι πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

  1. να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. (http://www.pre.aegean.gr/pms-nt/application/form.asp) συμπληρώνοντας όλα τα υποχρεωτικά πεδία
  2. να εκτυπώσουν και να υπογράψουν το απαντητικό e-mail που θα παραλάβουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα δηλώσουν κατά τη συμπλήρωση της (σημείωση: εάν δεν βρίσκετε το e-mail αυτό, πριν συμπληρώσετε εκ νέου τη φόρμα αίτησης, ελέγξτε για την παραλαβή του και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία-spam),
  3. να αποστείλουν το φάκελο υποψηφιότητας (με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά όπως περιγράφονται παραπάνω) από την Δευτέρα 12/5 έως και την Παρασκευή 13/6/2014 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στην παρακάτω ταχυδρομική διεύθυνση:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1, ΡΟΔΟΣ Τ.Κ. 85100
Με την ένδειξη: ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ Π.Μ.Σ.
«Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών»

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ., Φυτώριο ΚΕΓΕ “Δήμητρα”, Λ. Ρόδου-Καλλιθέας, Τ.Κ. 85100, Ρόδος, τηλ. επικοινωνίας 22410 99275 ή 22410 99293 (καθημερινά από 10:00 έως 14:00) ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. στο http://www.pre.aegean.gr/pms-nt/.