Εκτύπωση

Διαγωνισμός νεανικής επιχειρηματικότητας

Το Goi Peace Foundation, το  Stiftung Entrepreneurship (Foundation for Entrepreneurship / Faltin Stiftung) και η UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) συνδιοργανώνουν έναν παγκόσμιο διαγωνισμό για τη νεανική επιχειρηματικότητα.


Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους από όλο τον κόσμο, μεταξύ ηλικίας 15 με 30,  που οραματίζονται να δημιουργήσουν μια θετική αλλαγή στις τοπικές τους κοινωνίες, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν κάποιες από τις σημαντικότερες προκλήσεις του σήμερα με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις. Οι ιδέες και οι προτάσεις θα πρέπει να σχετίζονται με ένα από τα πεδία : περιβάλλον, εκπαίδευση, υγεία, καταπολέμηση της φτώχειας, ειρήνη, πολυπολιτισμικότητα, βιώσιμη ενέργεια, ασφάλεια τροφίμων, βιώσιμο εμπόριο, ηλικιωμένοι, ενδυνάμωση γυναικών και νέων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν κάνοντας on-line εγγραφή στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.youth-competition.org ,να επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους στο δωρεάν on-line εκπαιδευτικό εργαστήριο του Entrepreneurship Campus και στη συνέχεια να υποβάλλουν την ιδέα τους στα αγγλικά.

Η προθεσμία υποβολής είναι έως 30 Ιουνίου 2014.

Στη συνέχεια, οι συμμετοχές υποβάλλονται σε on-line ψηφοφορία και διαβούλευση από το κοινό έως 31 Ιουλίου 2014.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα προσκληθούν στην τελετή απονομής του Entrepreneurship Summit που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Βερολίνο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Το Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ, ως συντονιστής φορέας του Global Compact στην Ελλάδα, υποστηρίζει την πρωτοβουλία αυτή, η οποία συνάδει απόλυτα με το ενδιαφέρον του να παρέχει δυνατότητες στους νέους να ασχοληθούν με τις πολύπλευρες διαστάσεις της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και να καταθέτουν τις δικές τους απόψεις στο διάλογο για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, κάτι το οποίο επετεύχθη και μέσω της διοργάνωσης του πρώτου φοιτητικού διαγωνισμού για την ΕΚΕ, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Σας προσκαλούμε να υποστηρίξετε κι εσείς τον ξεχωριστό αυτό διαγωνισμό με στόχο την ευρύτερη διάδοσή του στους νέους της χώρας μας και ευελπιστούμε να υπάρξουν πολλές ελληνικές συμμετοχές!

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να αντλήσετε στον σύνδεσμο : www.youth-competition.org