Εκτύπωση

Στη μνήμη του αλησμόνητου φίλου και συναδέλφου Δημήτρη Ουρανού

 

Δρος Αναστασίου Ντάνου
Καθηγητή – Συγγραφέα – Λογοτέχνη


Πολυαγαπημένε φίλε Δημήτρη,
Βαθειά λύπη και απέραντο πένθος απλώθηκε στην οικογένεια του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, από το άγγελμα του αδόκητου θανάτου σου, γιατί πότισες τις καρδιές όλων μας με ανείπωτο πόνο και απέραντη θλίψη. Ήταν ανέλπιστο και τραγικό συνάμα το θανατηφόρο μαντάτο.


Η ζωτικότητά σου, η θέλησή σου για ζωή και η ακραία αισιοδοξία σου δεν μας είχαν ειδοποιήσει για το απρόσμενο. Ωστόσο, «άλλαι δε βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει». Κανένας από τους φίλους και τους συναδέλφους δεν πίστευε πως το τέλος σου ήταν τόσο κοντά, αφού συνέχεια πάλευες για δράση και για ζωή. Πάντοτε με πηγαίο χιούμορ, χαρούμενο χαρακτήρα και αστείρευτο ταλέντο. Υπήρξες δημοφιλής, αξιαγάπητος και περιζήτητος σε κάθε συντροφιά.


Πολυαγαπημένε και λατρευτέ Δημήτρη,
Κανείς σ’ αυτόν τον κόσμο δεν πεθαίνει όταν τον αγαπάμε, τον θυμόμαστε και προσευχόμαστε γι’ αυτόν. Κι εμείς, οι φίλοι σου, οι δικοί σου άνθρωποι, όσοι σε γνωρίσαμε, θα σε αγαπάμε, θα σε θυμόμαστε και θα προσευχόμαστε για σένα.


Νομοτελειακά και αδυσώπητα, αλλά πολλές φορές απρόσμενα και αναπάντεχα, ο κύκλος της επίγειας παρουσίας ολοκληρώνεται λες και το τέλος είναι ο σκοπός και ο στόχος ή αλλιώτικα, η εκπλήρωση του προορισμού μας. Αυτό συνέβη και σε σένα πολυαγαπημένε φίλε και συνάδελφε, Δημήτρη Ουρανέ, που όπως προκύπτει και από το επώνυμό σου, ήσουν πλασμένος για τον ουρανό, για τα μεγάλα και όχι για τα γήινα και χοϊκά.


Όμως, φίλτατε και αλησμόνητε Δημήτρη, η Αγία μας Εκκλησία στην υπέροχη δυναμική της μυστηριακής ζωής, κρατάει ζωντανή σχέση και την κοινωνία ζώντων και κεκοιμημένων και σ’ αυτήν τη διάσταση, αγαπημένε μας φίλε και συνάδελφε Δημήτρη Ουρανέ, θα μείνεις για πάντα στο νου και την καρδιά όλων μας.


Με αυτά τα ακροτελεύτια λόγια, αγαπημένε και αλησμόνητε Δημήτρη, θα ήθελα διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλου του προσωπικού του Ιδρύματός μας, που η προσφορά και η αγάπη σου γι’ αυτό υπήρξε απαράμιλλη, να σου απευθύνω τον ύστατο χαιρετισμό και να σου ευχηθώ καλό κατευόδιο στα ουράνια σκηνώματα, όπου σύμφωνα με την Αγία μας Εκκλησία δεν υπάρχει πόνος, λύπη και στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητη.


Ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να σε κατατάξει μετά των δικαίων και να χαρίσει βάλσαμο στον πόνο της οικογενείας σου και όλων των φίλων και συναδέλφων σου.


Καλό Ταξίδι
πολυαγαπημένε και αλησμόνητε Δημήτρη,
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης, που σε σκεπάζει.
Αιωνία σου η μνήμη.