Εκτύπωση

Βραδιά του Ερευνητή 2014 - 26 Σεπτεμβρίου 2014

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 18.00–24.00
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο & Ρέθυμνο.

 

Για μια ακόμη χρονιά, ανανεώνεται το ραντεβού με τη Βραδιά του Ερευνητή, τη μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο συγχρόνως σε εκατοντάδες πόλεις στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Με σύνθημα «Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού» η φετινή βραδιά διοργανώνεται σε εννέα πόλεις της Ελλάδας – Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο  – και προσκαλεί να έρθουμε σε επαφή με τους ερευνητές και να ανακαλύψουμε γιατί το έργο τους έχει σημασία για εμάς και την καθημερινότητά μας.

Στην Ελλάδα για τη «Βραδιά του Ερευνητή» ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τοΕλληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά», το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «SciCo».

Από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους αλλά και την σημαντική τους προσφορά, να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης.

Από την παρατήρηση των πιο μακρινών άστρων μέχρι την εικονική περιήγηση στις ελληνικές θάλασσες κι από το κέντρο του ατόμου στην καρδιά του κυττάρου, αυτή τη χρονιά στη Βραδιά του Ερευνητή, η έρευνα σε ταξιδεύει παντού!

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

http://www.rengreece.gr/